Αλλάζουν προσανατολισμό δύο Αμοιβαία της Alpha ΑΕΔΑΚ

Αλλάζουν προσανατολισμό δύο Αμοιβαία της Alpha ΑΕΔΑΚ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζουν φυσιογνωμία δύο αμοιβαία κεφάλαια της Alpha ΑΕΔΑΚ. Πρόκειται για το Alpha BalkaFund Μετοχικό Εξωτερικό, το οποίο «εγκαταλείπει» τα Βαλκάνια και μετατρέπεται σε διεθνές μετοχικό, ενώ το μέχρι σήμερα μετοχικό εξωτερικού της Alpha εστιάζει πλέον στις αγορές των ΗΠΑ. Το BalkaFund στην πραγματικότητα ποτέ δεν λειτούργησε για το σκοπό που δημιουργήθηκε, καθώς οι βαλκανικές κεφαλαιαγορές δεν πραγματοποίησαν τα βήματα προόδου που αναμενόταν και θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου τα μισά κεφάλαια του BalkaFund είναι επενδεδυμένα στη Σοφοκλέους. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αλλαγή προσανατολισμού του και πλέον θα επενδύει σε ευρωπαϊκές και όχι μόνον αγορές. Μετονομάζεται σε Alpha Μετοχικό Διεθνές, ενώ σήμερα το ενεργητικό του Βalkaδιαμορφώνεται στα 15,44 εκατ. ευρώ (5,299 δισ. δρχ.). Μετά τη μετατροπή του Βalkaσε Μετοχικό Διεθνές, κρίθηκε απαραίτητη η αλλαγή φυσιογνωμίας και του Alpha Μετοχικό Εξωτερικού για να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη προϊόντων.

Ετσι μετονομάζεται σε Alpha US Μετοχικού Εξωτερικού, εστιάζοντας το επενδυτικό του ενδιαφέρον σε αμερικανικές μετοχές. Το ενεργητικό του αμοιβαίου διαμορφώνεται σήμερα στα 4,267 δισ. δρχ., ενώ η απόδοσή του την περασμένη χρονιά ήταν -15,33%.

Σημειώνεται ότι η προσαρμογή των ενεργητικών των δύο αμοιβαίων κεφαλαίων θα γίνει εντός του επομένου τριμήνου. Στο διάστημα αυτό οι μεριδιούχοι των εν λόγω A/K θα μπορούν να μετακινηθούν χωρίς προμήθεια σε οποιαδήποτε αμοιβαίο της Alpha ΑΕΔΑΚ επιθυμούν. H εταιρεία προχώρησε στη μετονομασία 5 ακόμα αμοιβαίων της, χωρίς όμως αλλαγές στον προσανατολισμό τους. H Alpha ΑΕΔΑΚ διαθέτει στην αγορά 28 αμοιβαία και κατέχει την τρίτη θέση, με μερίδιο αγοράς 14,46%. Υπό τη διαχειριστική ομπρέλα της περιλαμβάνονται κεφάλαια ύψους 3,787 δισ. ευρώ (1,291 τρισ. δρχ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT