Περιορισμένη άνοδος κατά 0,36% με χαμηλό όγκο συναλλαγών στο Χρηματιστήριο

Περιορισμένη άνοδος κατά 0,36% με χαμηλό όγκο συναλλαγών στο Χρηματιστήριο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπιες ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με τον τζίρο να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, καθώς και οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 646,27 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,36%. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 6,15 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 648,38 μονάδες (+0,68%) και κατώτερη στις 642,23 μονάδες (-0,27%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 32,07 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 25.927.531 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,11%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+4,37%), της Πειραιώς (+3,94%), της Eurobank (+3,33%), του ΟΤΕ (+2,86%), της Alpha Bank (+2,03%), της ΕΧΑΕ (+2,10%) και του ΟΛΠ (+1,71%). Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των τηλεπικοινωνιών (+2,80%) και των τραπεζών (+2,30%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των προσωπικών προϊόντων (-1,28%) και των ταξιδιών (-1,26%).

Με κέρδη έκλεισαν χθες και οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθώντας τους βασικούς δείκτες της Wall Street που σημείωσαν κέρδη εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών για νέα στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Τις προσδοκίες καλλιέργησε η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, που εμπνέουν αισιοδοξία για νέα στήριξη από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 0,58%, ενώ με ανάλογα κέρδη 0,74% και 0,79% αντιστοίχως έκλεισαν οι δείκτες Xetra DAX της Φρανκφούρτης και CAC 40 του Παρισιού. Παράλληλα, οι μετοχές των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο, καθώς επικρατεί αισιοδοξία πως θα μειωθεί η χρονική διάρκεια της καραντίνας. H British Airways σημείωσε άνοδο 7,6% και η easyJet 3,3% όταν διέρρευσε η είδηση πως η κυβέρνηση της Βρετανίας εκπονεί από κοινού με το αεροδρόμιο Χίθροου σχέδιο εκτεταμένων εξετάσεων για τον κορωνοϊό με σκοπό να μειωθεί η χρονική διάρκεια της καραντίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή