Αλλάζει στρατηγική η Briq Properties

Αλλάζει στρατηγική η Briq Properties

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες και τη συνειδητοποίηση ότι το οικονομικό πλήγμα θα είναι σημαντικότερο των αρχικών εκτιμήσεων, αναθεωρούνται πλέον και τα σχέδια των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), οι διοικήσεις των οποίων εκτιμούν ότι το πλήγμα στην αγορά ακινήτων θα είναι μεγαλύτερο. Η Briq Properties έχει πλέον διαφοροποιήσει τη στρατηγική της, με τη διευθύνουσα σύμβουλο Αννα Αποστολίδου να τονίζει στην «Κ», ότι «η κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά ακινήτων θα γεννήσει επενδυτικές ευκαιρίες αναμφίβολα. Ωστόσο, δεν πρόκειται να επενδύσουμε σε ακίνητα με αποδόσεις που εξακολουθούν να βρίσκονται στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί πριν από την πανδημία. Αυτό είναι σαφές».

Ουσιαστικά, η κ. Αποστολίδου επισημαίνει την κρατούσα τάση στην αγορά ακινήτων, καθώς οι ΑΕΕΑΠ δεν συζητούν καν περιπτώσεις ακινήτων με αποτιμήσεις ή αποδόσεις, που δεν έχουν προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Ουσιαστικά δηλαδή επιχειρούν να μειώσουν το επενδυτικό τους ρίσκο, καθώς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν ούτε το ποια θα είναι τελικά η επίδραση της πανδημίας στην οικονομία και την αγορά ακινήτων, αλλά ούτε και ποια θα είναι η ταχύτητα της ανάκαμψης.

Σήμερα, η Briq Properties έχει αναστείλει τις επενδύσεις που δρομολογούσε στην ξενοδοχειακή αγορά, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η σεζόν και στη συνέχεια να αναζητήσει πιθανές ευκαιρίες ακινήτων, με σαφώς χαμηλότερο κόστος σε σχέση με πριν από λίγους μήνες. Στάση αναμονής τηρείται επίσης και σε ό,τι αφορά την αγορά γραφείων, καθώς πέραν της προσδοκώμενης απόδοσης, ζήτημα είναι και το ποια θα είναι η ζήτηση στη μετα-κορωνοϊό εποχή. «Υπάρχει μια διχογνωμία στην αγορά ακινήτων, σχετικά με τις μελλοντικές απαιτήσεις των εταιρειών, αν δηλαδή θα επιστρέψουν στη ζήτηση μεγάλων χώρων, ή αν θα προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους σε μικρότερους χώρους, μετά την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας», σημειώνει η κ. Αποστολίδου. Η Briq Properties θα αποφύγει πλήρως και την αγορά των εμπορικών καταστημάτων, όπου ούτως ή άλλως έχει πολύ μικρή έκθεση.

​​​​​​Στον αντίποδα, ο τομέας των logistics προβάλλει πλέον ως βασική παράμετρος της νέας εποχής. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τη μεγαλύτερη επένδυσή της μέχρι σήμερα, προχωρώντας η ίδια στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη έκτασης 57,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την κ. Αποστολίδου, στόχος είναι το κέντρο logistics των 20.764 τ.μ. που θα κατασκευαστεί, να μισθωθεί εξ ολοκλήρου από έναν χρήστη. Μάλιστα, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ενδιαφερομένους, οι οποίοι είναι εταιρείες logistics, πολυεθνικοί όμιλοι και εγχώριες εμπορικές αλυσίδες. Στόχος είναι να βρεθεί ο «εκλεκτός» τους επόμενους μήνες, ώστε να υπάρξει το χρονικό περιθώριο για πιθανές διαφοροποιήσεις στην εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων του ακινήτου, με βάση τις ανάγκες του χρήστη. Αυτό που δεν θα αλλάξει είναι οι τεχνικές προδιαγραφές που έχει επιλέξει η Briq Properties και οι οποίες είναι οι υψηλότερες δυνατές, με στόχο το ακίνητο να είναι σύγχρονο σε βάθος χρόνου, μεγιστοποιώντας έτσι την αξία του. Η συνολική επένδυση (μαζί με την αγορά του οικοπέδου) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή που υλοποιείται από την εταιρεία Ιστός Κατασκευαστική θα έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή