Κέρδη 33,3 εκατ. ευρώ για τη Wind Hellas το δεύτερο τρίμηνο

Κέρδη 33,3 εκατ. ευρώ για τη Wind Hellas το δεύτερο τρίμηνο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 1,7%, στα 33,3 εκατ. ευρώ, κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του 2020, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, η προσαρμοσμένη κερδοφορία μετά από μισθώσεις (EBITDAaL) της Wind Hellas. Η εταιρεία πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, με το μεγαλύτερο ποσό να κατευθύνεται στην κατασκευή δικτύων νέας γενιάς. Το σύνολο των εσόδων από υπηρεσίες της Wind Hellas υποχώρησε, σε ετήσια βάση, κατά 3,7% στα 123,8 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το β΄ τρίμηνο της φετινής χρονιάς καταγράφηκε, ετησίως, αύξηση σε ποσοστό 62% της κίνησης δεδομένων στο δίκτυο κινητής, από τα οποία το 86% γίνεται μέσω δικτύου 4G. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η κάλυψη 4G διαμορφώθηκε σε 98%, ενεργοποιήθηκαν 5.700 γραμμές NGA, η βάση πελατών των δικτύων νέας γενιάς (NGA) αυξήθηκε κατά 81%, ενώ ο συνολικός αριθμός των πελατών σταθερής ενισχύθηκε κατά 2,8%, σε 631.000.

Οπως, ακόμη, έκανε χθες γνωστό η εταιρεία, τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης (σημ.: υπηρεσίες κινητής, σταθερής, Ιnternet και τηλεόρασης) αυξήθηκαν κατά 11,3% σε ετήσια βάση σε 241.130, ενώ η Wind Vision, η συνδρομητική τηλεόραση της εταιρείας, αριθμούσε συνολικά 72.000 συνδρομητές στο τέλος Ιουνίου, μετρώντας 2.000 καινούργιους στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

«Παρά τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της COVID-19, η πορεία μας το β΄ τρίμηνο του 2020 χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα. Το EBITDAaL αυξήθηκε από έτος σε έτος, ενώ μικρή σχετικά ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στα έσοδα από υπηρεσίες. Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στην υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής μας, εστιάζοντας στα επενδυτικά μας πλάνα και στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους Ελληνες καταναλωτές και επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Στις επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων μηνών της Wind Hellas ανήκουν η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Vodafone Ελλάδος για τη δημιουργία της κοινής εταιρείας TowerCo, με σκοπό την από κοινού διαχείριση του παθητικού εξοπλισμού των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας των δύο εταιρειών. Επίσης, αρχές Ιουλίου, η Wind, μέσω του διαγωνισμού ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, κέρδισε τέσσερα συμβόλαια, ένα κινητής και τρία σταθερής, μέσω των οποίων εξασφαλίζει έσοδα 41,4 εκατ. ευρώ για χρονικό διάστημα 36 μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή