Found.ation Spark: accelerator με στοιχεία Venture Studio

Found.ation Spark: accelerator με στοιχεία Venture Studio

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας εντοπίσει ένα σημαντικό κενό στην αλυσίδα υποστήριξης των πρώιμων νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το Found.ation προχωρά στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος: Το Found.ation Spark απευθύνεται σε νεοφυείς ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο στάδιο όπου βρίσκονται οι startups όταν αποφοιτούν από εδραιωμένα προγράμματα επώασης στην χώρα μας και σε αυτό που πρέπει να έχουν φτάσει για να λάβουν χρηματοδότηση από επενδυτές, αλλά και επιχειρηματίες-ιδρυτές οι οποίοι εκκινούν χωρίς διαμορφωμένη ομάδα ή concept.

Σκοπός του Found.ation Spark είναι να συμβάλλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης των προϊόντων και υπηρεσιών των startups γύρω από τους χρήστες, την βελτίωση των επιχειρηματικών τους μοντέλων, τη δικτύωση των ομάδων στο οικοσύστημα καινοτομίας (εταιρίες και δυνητικούς επενδυτές) και την περαιτέρω προβολή και προώθηση των λύσεων που προσφέρουν στην αγορά. Από την πολυετή εμπειρία του Found.ation στο οικοσύστημα καινοτομίας, που αποτυπώνεται και στο ετήσιο report Startups in Greece, τα παραπάνω αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία που θα βοηθήσουν μια ομάδα στα πρώτα της βήματα.

Στη φετινή πρώτη έκδοση του προγράμματος , το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Καθημερινής, της Oracle και της PwC Ελλάδας, θα ενταχθούν επιλεγμένες ομάδες που αποφοιτούν από το EIT Digital Venture Program 2020, ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για πρώιμες startups το οποίο επίσης οργανώνει το Found.ation σε συνεργασία με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό EIT Digital, αλλά και επιλεγμένα concepts που επεξεργάζεται η ομάδα του Found.ation. Στόχος είναι οι αιτήσεις να ανοίξουν σε ευρύτερο κοινό από την επόμενη έκδοση του προγράμματος.

Η ανακοίνωση των επιλεγμένων ομάδων θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και η έναρξη του προγράμματος επιτάχυνσης, συνολικής διάρκειας 8 εβδομάδων, στις 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι ομάδες θα λαμβάνουν στοχευμένη καθοδήγηση από τον προσωπικό τους coach, ευκαιρίες για επαφή με industry experts από το ευρύτερο οικοσύστημα και τους συνεργάτες του Found.ation, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και την πρόοδό τους (pitching) σε δυνητικούς επενδυτές (αγγέλους και VCs) σε δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην έναρξη και τη λήξη του προγράμματος. Παράλληλα, θα τους παρέχεται σε ad-hoc βάση υποστήριξη σε marketing, sales/business development, τεχνολογική ανάπτυξη από την ομάδα του Found.ation.

Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης στις ομάδες ένα σημαντικό πακέτο οφελών τα οποία παρέχονται από τις εταιρίες που το υποστηρίζουν. Η Καθημερινή θα προσφέρει στις συμμετέχουσες εταιρίες ένα πρόγραμμα επικοινωνίας μέσω των έντυπων και ψηφιακών της μέσων, τα οποία θα προβάλλουν το αντικείμενο και τους στόχους των εταιρειών αυτών.

Η Oracle θα παρέχει σε όλες τις ομάδες ένταξη και ενεργή υποστήριξή τους από το πρόγραμμά Oracle for Startups, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της εταιρείας για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Μέσω του Oracle for Startups, οι ομάδες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δωρεάν credits για χρήση υπηρεσιών στο Oracle Cloud, καθώς και προσφορές για σημαντικές εκπτώσεις στη συνέχεια, με σκοπό τη στήριξή τους σε θέματα τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης. Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας θα συνεισφέρουν στην τεχνολογική καθοδήγηση και τη συμβουλευτική υποστήριξη των ομάδων, που θα το επιλέξουν, με κατάλληλες δράσεις. Οι ομάδες οι οποίες θα σημειώσουν σημαντική πρόοδο, θα βρεθούν σε θέση να προωθήσουν, μέσω του προγράμματος, τη δραστηριότητά τους και να έλθουν σε ουσιαστική επαφή με το ευρύτερο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας που υποστηρίζει η Oracle διεθνώς.

Εξειδικευμένα στελέχη της PwC Ελλάδας θα εκπαιδεύσουν τα μέλη των ομάδων σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς μέσα από τη διοργάνωση στοχευμένων σεμιναρίων ενώ παράλληλα, θα παρέχουν καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσες ομάδες το επιθυμούν. Στόχος είναι η αποτελεσματική υποστήριξη των ομάδων στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα στην αγορά μέσα από την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων που κάνουν τη διαφορά.

Με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες, όλο το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να υλοποιηθεί διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος ή επικοινωνήστε με την ομάδα του Found.ation στο email [email protected] .

Σχετικά με το Found.ation

To Found.ation είναι μια κορυφαία πλατφόρμα τεχνολογίας και καινοτομίας στην ΝΑ Ευρώπη, ενεργώντας ως κόμβος για startups, ως επιταχυντής ψηφιακού μετασχηματισμού για επιχειρήσεις και ως τεχνολογική εκπαιδευτική κυψέλη.

Βοηθά και εκπαιδεύει ανθρώπους και εταιρείες στην ψηφιακή νοοτροπία, τις τεχνολογικές πλατφόρμες και εργαλεία, παρέχοντάς τους τις δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον και δημιουργώντας μια δεξαμενή ταλέντων με νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Συνδέει εταιρείες, startups και νέα ταλέντα σε ένα οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Το Found.ation ιδρύθηκε το 2011 ως ένας από τους πρώτους συνεργατικούς χώρους της νοτιοανατολικής Ευρώπης, και εξελίχθηκε σε έναν ολοκληρωμένο σύμβουλο που καθοδηγεί τον επιχειρηματικό κόσμο στη νέα τεχνολογική πραγματικότητα.

Από το 2015, το Found.ation είναι αποκλειστικός συνεργάτης του EIT Digital στο πρόγραμμα ARISE Europe, για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την Κύπρο και τη Ρουμανία, που στοχεύει στην ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος startup, διαμέσου κοινών και άρτια δομημένων πρωτοβουλιών.

http://thefoundation.gr/

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή