Δυσαρέσκεια σε Φοίνικα–Μetrolife για διευθυντές

Δυσαρέσκεια σε Φοίνικα–Μetrolife για διευθυντές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποβόσκουσα δυσαρέσκεια φέρεται να επικρατεί στους κόλπους των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας, με αιχμή την επιλογή της διευθυντικής ομάδας που θα στελεχώσει τη νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των εταιρειών Metrolife και Φοίνικα.

Η δυστοκία που εκφράστηκε αρχικώς με τη δημιουργία δύο θέσεων αντιπροέδρων με τη λογική της τήρησης των ισορροπιών στις οποίες τοποθετήθηκαν αντίστοιχα οι κ. Καπουράνης και κ. Κώτσαλος, επεκτείνεται και στα θέματα των προσώπων που έχουν επιλεγεί για τις τρεις νέες διευθύνσεις που συγκροτούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες στη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών τοποθετήθηκε ο κ. Γρ. Φανός, στη διεύθυνση ασφαλιστικών εργασιών ο κ. Ηρ. Δασκαλόπουλος, ενώ τέλος ο κ. Κατσαράς αναλαμβάνει τη διεύθυνση των πωλήσεων. Στο πλαίσιο αυτής της υποβόσκουσας δυσαρέσκειας, οι εργαζόμενοι του Φοίνικα προχώρησαν χθες στην πέμπτη κατά σειρά στάση εργασίας, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο 24ωρης απεργίας, στο βαθμό που όπως τονίζουν, δεν επιλυθούν με τρόπο συμβιβαστικό μια σειρά επιμέρους θέματα, όπως το οργανόγραμμα και η απορρόφηση του προσωπικού.

Η κατανομή των αρμοδιοτήτων σε πρόσωπα που δεν προέρχονται από το στελεχιακό δυναμικό των δύο εταιρειών -πλην του κ. Κατσαρά- αναδεικνύει στην ουσία θέματα, που έχουν να κάνουν με την ισομερή εκπροσώπηση των δύο εταιρειών, εντείνοντας το κλίμα δυστοκίας που συνδέεται περισσότερο με την προσπάθεια επικράτησης της εταιρικής κουλτούρας της μίας εταιρείας έναντι της άλλης. Το θέμα, σύμφωνα με το σύλλογο των εργαζομένων του Φοίνικα, αγγίζει και κρίσιμες πτυχές που αφορούν στον τρόπο οργάνωσης του δικτύου της νέας εταιρείας, καθώς Metrolife και Φοίνικας διαθέτουν διαφορετικό τρόπο δομής των πωλήσεών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT