Εργο στην Αίγυπτο ύψους 1,6 εκατ. δολ. από την Informer

Εργο στην Αίγυπτο ύψους 1,6 εκατ. δολ. από την Informer

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αιγυπτιακή τράπεζα Societe Arab International de Bank (SAIB) εγκαθιστά η Temenos EasterEurope το σύστημα τραπεζικού λογισμικού Globus. H Temenos EasterEurope ελέγχεται κατά 49% από την εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Informer, η οποία ασκεί και τη διοίκηση. Η SAIB είναι μία ιδιωτική εμπορική τράπεζα που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1976. Εδρεύει στο Κάιρο της Αιγύπτου, διαθέτει 6 μεγάλα υποκαταστήματα στην Αίγυπτο και τα καθαρά της κέρδη φθάνουν τα 10 εκατ. δολάρια ετησίως. Κύριος μέτοχος της SAIB είναι η ΑΙΒ, που είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αιγύπτου. Η συμφωνία ανέρχεται σε πρώτη φάση σε 1,6 εκατ. δολάρια.

Η εγκατάσταση και προσαρμογή του συστήματος γίνεται από κοινού από τις Temenos EasterEurope και Informer. Πρόκειται για την τρίτη εγκατάσταση του τραπεζικού πακέτου TEMENOS GLOBUS στην Αίγυπτο. Οι άλλες δύο έχουν γίνει στη MASHREQ BANK και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ πρόσφατα ανέλαβε για λογαριασμό της Suez Canal Bank ένα ακόμα έργο ύψους τριών εκατ. δολαρίων.

Η Temenos EasterEurope έχει αναλάβει την τελευταία περίοδο σειρά νέων έργων το ύψος των οποίων προσεγγίζει τα 20 εκατ. δολάρια. H εταιρεία έχει αναλάβει την εγκατάσταση του δημοφιλούς τραπεζικού συστήματος Globus σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ουγγαρίας, την HungariaForeigTrade Bank. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε περίπου 13 εκατ. δολάρια. Πρόσφατα ανέλαβε σημαντικό έργο για την τράπεζα Misr RomaniaBank με έδρα τη Ρουμανία. Στην Ελλάδα, η Informer έχει ήδη συμφωνήσει να εγκαταστήσει το Globus στη First Business Bank, στην οποία συμμετέχει με 51% η Αγροτική Τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή