Επιστρέφει πάλι στην ανακρίτρια η υπόθεση της «Προοδευτική ATE»

Επιστρέφει πάλι στην ανακρίτρια η υπόθεση της «Προοδευτική ATE»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανακρίτρια επιστρέφει και πάλι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας «Προοδευτική ATE». H 19η τακτική ανακρίτρια κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα για τις μετοχές-φούσκες είχε κλείσει την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας «Προοδευτική ATE» αποστέλλοντας τυπικές κλήσεις προς τους υπευθύνους της, οι οποίοι βαρύνονταν με τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης και παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Με την άποψη της 19ης τακτικής ανακρίτριας είχε ταχθεί και ο εισαγγελέας, ο οποίος στην πρότασή του είχε εισηγηθεί προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος των υπευθύνων της χρηματιστηριακής εταιρείας καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Περαιτέρω διερεύνηση

Ωστόσο χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ’ αριθμόν 1304/2002 βούλευμα έκρινε ότι η υπόθεση θα πρέπει να «ανοίξει» και πάλι και να επιστρέψει στην ανακρίτρια προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της εταιρείας. Στο βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εστιάζει κυρίως στην διερεύνηση ποινικών ευθυνών όσον αφορά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η «Προοδευτική ATE» αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επενδύθηκε το ποσό που προήλθε από αυτήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή