Στον ανακριτικό κύκλο εισήλθαν πλέον «Τετράκτυς» και «Αστραία»

Στον ανακριτικό κύκλο εισήλθαν πλέον «Τετράκτυς» και «Αστραία»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε ο ανακριτικός κύκλος όσον αφορά την υπόθεση των εταιρειών «ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΕΛΔΕ» και «ΑΣΤΡΑΙΑ ΑΕΠΕΥ» που έκλεισαν τελικώς τον Ιούνιο του 2001 παρουσιάζοντας έλλειμμα άνω των 8 δισ. δρχ., οδηγώντας αθώους επενδυτές στα πρόθυρα της απελπισίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του 24ου τακτικού ανακριτή κ. Νικόλαου Σαλάτα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, έχουν καταθέσει ως μάρτυρες ο επόπτης εκκαθαρίσεως της «ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ» κ. B. Αυγερινός ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι το έλλειμμα της εταιρείας ξεπερνά τα 12 δισ. καθώς και ο ορκωτός λογιστής της «ΑΣΤΡΑΙΑ» κ. Κων. Βενέτης ο οποίος κατέθεσε στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που φέρεται ότι έγινε η απάτη. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα από τα σημεία της δικογραφίας στα οποία αναμένεται να εστιάσει ο ανακριτής είναι η εξαγορά τον Ιούνιο του 2000 του 39% των μετοχών της «ΑΣΤΡΑΙΑ» από την κυπριακή χρηματιστηριακή εταιρεία «SHARELINK FINANCIAL SERVICE LΙΜΙΤΕD».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος των ιδρυτικών στελεχών των εταιρειών «ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ» και «ΑΣΤΡΑΙΑ». Μεταξύ αυτών είναι η Κωνσταντίνα Σχίζα, οικονομικός και επενδυτικός σύμβουλος, καθώς και ο πατέρας της Γεώργιος, συνταξιούχος στρατιωτικός, παραγωγός συμβάσεων επενδύσεων, οι οποίοι φέρονται ως εγκέφαλοι της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν 26 επενδυτές από τη Λαμία, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχασαν 675.000.000 δρχ. ενώ αναμένεται συνέχεια καθώς η ΑΕΛΔΕ είχε εξαπλωθεί με δίκτυο τοπικών γραφείων από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον στο γραφείο του 24ου τακτικού ανακριτή εκκρεμεί και δίωξη για απάτη έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει από τον περασμένο Δεκέμβριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε βάρος των υπευθύνων των δύο εταιρειών.

Οπως αναφέρουν στη μήνυσή τους οι 26 επενδυτές από τη Λαμία, τα στελέχη των δύο εταιρειών τους έπεισαν ότι η τοποθέτηση των χρημάτων τους θα ήταν αποδοτική. Στην αρχή, όπως σημειώνουν, είχαν κέρδη από τα ποσά που κατέθεταν, ενώ από την καμπάνια των δύο εταιρειών είχαν πεισθεί ότι πρόκειται για μεγάλο χρηματοοικονομικό φορέα. Ολα αυτά μέχρι τον Οκτώβριο του 2001, όταν η λειτουργία των δύο εταιρειών ανεστάλη μετά τη διαπίστωση ελλείμματος πολλών δισ. δρχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή