O Ψωμιάδης για την υπόθεση της παραπομπής

O Ψωμιάδης για την υπόθεση της παραπομπής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συκοφαντική και εκβιαστική εκστρατεία αποδίδει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ασπίδος κ. Π. Ψωμιάδης το θέμα της παραπομπής του ιδίου (που εκδικάζεται σήμερα) καθώς και δύο διευθυντικών στελεχών υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απάτη.

Με βούλευμα

Η παραπομπή γίνεται μετά από βούλευμα του Αρείου Πάγου, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Ασπίδος, δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί στον ίδιο και αφορά την εξαπάτηση επενδυτών, καθώς τα δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας (οι κ. N. Καμπούρης και X. Βαλεριάνου) φέρεται να υπόσχονταν σε επενδυτές ότι θα λάβουν μετοχές της εταιρείας έναντι αντιτίμου που έφτανε τις 4.000 δρχ. τη στιγμή που η τιμή της μετοχής ήταν 1.000 δρχ. Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, ο κ. Ψωμιάδης, αν και γνώριζε την οικονομική κατάσταση της εταιρείας του και την ανυπαρξία προϋποθέσεων εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, προέτρεπε τους υπαλλήλους να προχωρούν σε πωλήσεις μετοχών σε τρίτους.

Φήμες για συνεργάτες

Στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση της Ασπίδος παραδέχεται ότι «το 1995 περιήλθαν σε γνώση της φήμες για παράνομη δραστηριότητα συνεργατών – ασφαλιστών της και η εταιρεία προέβη σε διακοπή της συνεργασίας της και σε δημοσιεύσεις στον Τύπο για την προστασία του κοινού, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών του ομίλου -όπως υποστηρίζεται- αγνοούσαν εντελώς τις παράνομες δραστηριότητες των ασφαλιστών αυτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή