Απουσία επενδυτών, στασιμότητα Δείκτη

Απουσία επενδυτών, στασιμότητα Δείκτη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν αμετάβλητη η εικόνα στην πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας. Το X.A. κινήθηκε σε ιδιαίτερα νωχελικούς ρυθμούς, αφού ήταν εμφανής η απουσία αγοραστών, ενώ όσοι πραγματοποίησαν πράξεις επέλεξαν συντηρητικές κινήσεις, προκειμένου να υπάρξει τάση από τα χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης. Επειτα από ελάχιστες διακυμάνσεις ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε τελικά με ανεπαίσθητες απώλειες σε ποσοστό 0,01% και διαμορφώθηκε στις 1.819,54 μονάδες. H αξία των συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλή και δεν ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ, αφού έφθασε μόλις τα 47,637 εκατ. ευρώ με μόλις μία προσυμφωνημένη συναλλαγή που αφορούσε την Εθνική Τράπεζα, όπου άλλαξαν χέρια 82.000X14,26 ευρώ.

Η μετοχή της Αγροτική Ζωής κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη σε ποσοστό 12,30% και ακολούθησε σε άνοδο η Φοίνιξ σε ποσοστό 6,25%, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης 6,52%, η PaperPack Τσουκαρίδης ενισχύθηκε από τη συνεδρίαση της Παρασκευής σε ποσοστό 6,25%, η τεχνική εταιρία ΑΒΑΞ κέρδισε 2,32% και η Μπενρουμπή ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,39%.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η προνομιούχος μετοχή της Stabiltoσε ποσοστό 9,38% και ακολούθησε σε απώλειες η κοινή ονομαστική μετοχή του Κέκροπα, -6,11%, η κοινή της Stabilto έχασε σε ποσοστό 5,00%, η κοινή μετοχή της Διεκάτ 4,55%, η κοινή ονομαστική της Ιμπέριο υποχώρησε σε ποσοστό 4,52% και το Αλουμίνιο έχασε 4,20%.

Η εικόνα των κλαδικών δεικτών στο κλείσιμο ήταν μικτή ως προς τις ημερήσιες αποδόσεις τους, ενώ οι μεταβολές για τους δείκτες που αφορούν κεφαλαιοποίηση τα λένε όλα ως προς τις ευνοημένες και τις πιεσμένες μετοχές του ταμπλό: FTSE 20 -0,33%, MID 40 +0,44%, SMALLCAP 80 +0,63%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο κλάδος των Ασφαλειών, +8,92%. Ακολούθησαν το Λιανικό Εμπόριο, +1,63%, τα Τρόφιμα Ποτά, +1,14%, οι Κατασκευαστικές, +1,05%, που ήταν οι κλάδοι με θετική μεταβολή μεγαλύτερη από 1%. Οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκήθηκαν στις Εταιρίες Συμμετοχών -2,22%, στις Επενδυτικές -1,05% και ακολούθησαν Ακίνητη Περιουσία, Τράπεζες και Μεταλλεύματα με πτώση από 0,30% έως 0,64%.

Οι μετοχές των Τηλεπικοινωνιών εξακολουθούν να παίζουν τον ρόλο του εξισορροπητή των πιέσεων που γεννούν οι ρευστοποιήσεις σε ορισμένους τραπεζικούς τίτλους για τον FTSE 20 και τον Γενικό Δείκτη, αφού ο ΟΤΕ έκλεισε με κέρδη περίπου 1% και η ΠΑΝΑΦΟΝ μάζεψε όλες τις απώλειες από τα μέσα της συνεδρίασης και έκλεισε χωρίς μεταβολή. Θετικό παραμένει το γεγονός πως δεν υπήρξε ομαδική κίνηση ως προς την κατεύθυνση των επιμέρους τίτλων και δεικτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή