H J&P – ΑΒΑΞ ανέλαβε το γήπεδο της AEK

H J&P – ΑΒΑΞ ανέλαβε το γήπεδο της AEK

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατασκευή του νέου γηπέδου και αθλητικού κέντρου της AEK, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 61,6 εκατ. ευρώ (περίπου 21 δισ. δρχ.), ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρεία J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. Το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση, με δεδομένο στο στενό χρονικό περιθώριο και την εμπειρία της J&Ρ-ΑΒΑΞ, η οποία έχει κατασκευάσει, μεταξύ άλλων, και το στάδιο ΓΣΠ της Λευκωσίας, ένα από τα πέντε μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, μόλις εξασφαλιστεί και η απαιτούμενη χρηματοδότηση. Βάσει του σχεδιασμού, η ερασιτεχνική AEK, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του γηπέδου και του οικοπέδου όπου είναι χτισμένο, πρόκειται να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής. Αυτό θα γίνει με απευθείας δανειοδότηση. Για τον σκοπό αυτόν, στελέχη της ερασιτεχνικής έχουν τις τελευταίες εβδομάδες επαφές με ξένα και εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου. H αποπληρωμή του δανείου θα γίνει μέσω της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων και των εμπορικών χρήσεων που θα περιλαμβάνονται στην ανάπτυξη. H Πολιτεία από την πλευρά της δεν έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση πάνω από το 10% – 15% του κόστους κατασκευής.

Ολυμπιακό έργο

Το έργο έχει χαρακτηριστεί Ολυμπιακό, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει οριστεί η 31/5/2004. Μέχρι τα τέλη του 2004, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις και χρήσεις.

Στη θέση του σημερινού σταδίου «Νίκος Γκούμας» της N. Φιλαδέλφειας (αλλά και του γειτονικού γηπέδου μπάσκετ «Γ. Μόσχος») θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο γήπεδο 32.000 θέσεων, το σύνολο των οποίων θα καλύπτεται από στέγαστρο, αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις υποστήριξης 3.500 τ.μ., υπόγειοι χώροι στάθμευσης 2.000 θέσεων, κλειστό γήπεδο μπάσκετ 8.000 θέσεων και επίσης κλειστά γήπεδα πολλαπλών χρήσεων (γήπεδο μπάσκετ 340 θέσεων και δύο γήπεδα βόλεϊ 1.816 και 420 θέσεων αντίστοιχα).

Εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην ανάπτυξη θα περιλαμβάνεται και ένα Κέντρο Αναψυχής AEK. Εκεί θα υπάρχει πολυκινηματογράφος 8 αιθουσών, bowling, κολυμβητήριο, γυμναστήριο – fitness club, θεματικά εστιατόρια, σημεία ταχείας εστίασης (fast food), εστιατόρια και εμπορικό πολυκατάστημα.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν το Μουσείο της AEK (600 τ.μ.), συνεδριακό κέντρο 640 τ.μ., ξενώνας αθλητικών αποστολών 60 κλινών, κατάστημα αθλητικών ειδών AEK και το AEK Live Arena, ένας χώρος ζωντανών μεταδόσεων των αγώνων της AEK σε video wall (800 τ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή