EPT: Τι θα κάνουμε με το ποδόσφαιρο

EPT: Τι θα κάνουμε με το ποδόσφαιρο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με τις δεδομένες νομικές συνθήκες, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Alpha Digital, και με τα ποσά που ακούγονται, η EPT δεν ενδιαφέρεται για την κάλυψη των αγώνων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της EPT A.E., Αγγελος Στάγκος, με αφορμή το δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Κυριακής», ότι μεθοδεύεται η στήριξη των τηλεοπτικά «αστέγων» ομάδων από το υπουργείο Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΟΠΑΠ.

Ο κ. Αγγελος Στάγκος διευκρίνισε ότι στη συνάντηση που είχε, την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελλόπουλο, τού τόνισε ότι, «Αν σας πω την προσφορά μας αυτή θα σας προσβάλει, γι’ αυτό δεν σας κάνουμε προσφορά».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το ρεπορτάζ της «K» δεν αναφερόταν σε προσφορά της EPT, αλλά στο… μοντέλο στήριξης που εκκολάπτεται και το οποίο είναι περίπου όπως αυτό που ενισχύει και τις ομάδες του μπάσκετ. Ως γνωστό η EPT έχει συμφωνήσει να καλύψει τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ, των ομάδων που δεν έχουν σύμβαση με την NetMed. Σύμφωνα με τη συμφωνία, εκτός από τα χρήματα που θα καταβάλει το κανάλι της Αγίας Παρασκευής, θα υπάρξει ενίσχυση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με 200.000 δραχμές και ποσοστό από το ΠΡΟ – ΜΠΑΣΚΕΤ, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου θα φτάσει τα 800.000 δραχμές.

Αναφερόμενος σ’ αυτή τη συμφωνία ο κ. Αγγελος Στάγκος διευκρίνισε ότι το ποσό που θα βγει από το ταμείο της κρατικής τηλεόρασης δεν θα είναι 700 εκατομμύρια δραχμές, αλλά 600. «Κι αυτά αν στις ομάδες συμπεριλαμβάνεται και ο Ολυμπιακός. Αν τελικά δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός, τότε το ποσό θα είναι πολύ χαμηλότερο», κατέληξε ο πρόεδρος της EPT. Τελικά χθες έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το «πακέτο των ομάδων με αποτέλεσμα η EPT να καταβάλει μόνο 200 εκατομμύρια δραχμές στις υπόλοιπες εννέα ομάδες, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί.

Το πολύ 23,4 εκ. η ΝetΜed

Βλέποντας τα εμπόδια που υπάρχουν για να βρουν στέγη στην κρατική τηλεόραση, οι τηλεοπτικά άστεγες ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, AEK, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Γιάννινα, Παναχαϊκή, Προοδευτική, Πανιώνιος) κτύπησαν την πόρτα της «NetMed». Ζήτησαν περίπου 12 δισ. δρχ. για να παραχωρήσουν στη μοναδική εν Ελλάδα συνδρομητική τηλεόραση, τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων τους. Απάντηση δεν έλαβαν, ωστόσο η NetMed θα έλεγε «ναι» στην πρόταση των «άστεγων» ομάδων, μονάχα αν μείωναν κατά πολύ τις απαιτήσεις τους. Αλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν φέρεται διατεθειμένη να ξοδέψει περισσότερα από 7 έως 8 δισ. δρχ. για να αποκτήσει… πακέτο όλους τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Να σημειωθεί πως δεν θα βιαστεί να απαντήσει, καθώς την ίδια ώρα βρίσκονται προ των πυλών της η Ξάνθη, ο Αρης και όχι μόνο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή