O ΔΗΚΤΗΣ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καρατζάς – Χριστοδουλάκης και νομοσχέδιο για ομόλογα

Τον υπουργό Οικονομίας N. Χριστοδουλάκη επισκέφθηκε χθες ο διοικητής της Εθνικής Θεόδ. Καρατζάς, ως πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Θέμα συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, περί εταιρικών ομολόγων, τιτλοποίηση τραπεζικών απαιτήσεων κ.λπ. Με τα νέα «χρηματοδοτικά εργαλεία», η κυβέρνηση ευελπιστεί να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά και να διευκολύνει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε κεφάλαια, σε μια εποχή που το Χρηματιστήριο δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε απολύτως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγωνία του κ. Χριστοδουλάκη για τα όσα συμβαίνουν στο μέτωπο των επιχειρήσεων, των τραπεζών και τη Σοφοκλέους, είναι τελευταίως μεγάλη και επί αυτών των θεμάτων είχε αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Καρατζά. H αλήθεια είναι ότι όσο το κλίμα στις επιχειρήσεις θα είναι βαρύ και θα συμπιέζονται κερδοφορίες και κεφάλαια, πολύ δύσκολα ο κ. Χριστοδουλάκης θα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες για τα δημόσια οικονομικά, τα οποία τού έχουν γίνει πλέον μεγάλος βραχνάς. Πού λοιπόν παροχές και προσλήψεις για την επόμενη (εκλογική) μάχη…

Το… αστείο του Νίκου

Κοινή δημοσιογραφική απορία: Γιατί ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου δεν εμφανίσθηκε ούτε σε ένα από τα δεκάδες τηλεοπτικά πάνελ πριν και μετά τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές; Απλούστατα, μου λένε, επειδή δεν είναι εκλήθη. Αλλά δεν το πιστεύω… Το πιθανότερο είναι, επειδή κι ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου απέφυγε να δώσει το παρών στις τηλεο-μαχίες! Αντιθέτως, ο υπουργός Οικονομίας N. Χριστοδουλάκης εμφανίσθηκε και μία και δύο και τρεις φορές στα τηλεοπτικά παράθυρα. Πειστικός πάντα! Ιδίως όταν επαναλάμβανε εκείνο το «αστείο» περί φόρων, κάθε φορά που οι παρουσιαστές διέκοπταν για σύντομα διαφημιστικά μηνύματα. Μπρρρ!

Αναμνήσεις στη Σοφοκλέους

Εκτός από τη συναισθηματική διάσταση, τις αναμνήσεις από τις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις και τις συγκινήσεις που αυτές προκάλεσαν επί πολλές δεκαετίες, η ιστορική και πανέμορφη αναμφίβολα αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην οδό Σοφοκλέους 10, έχει ακόμη ένα πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που θα θελήσουν να την ενοικιάσουν, για κάποια παρουσίαση ή άλλη παρεμφερή εταιρική εκδήλωση. Το χαμηλό κόστος μίσθωσης. Στο εξής η αίθουσα θα ενοικιάζεται έναντι 700 ευρώ, για κάθε εκδήλωση. Και θα επιβαρύνεται από τις υπερωρίες του προσωπικού, όταν η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά τις 5 το απόγευμα (με 10 ευρώ ανά ώρα το άτομο). Ακούγεται πολύ συμπαθητικά το όλο εγχείρημα και μακάρι να γνωρίσει επιτυχία μεγάλη στη συνέχεια. Να ξαναζωντανέψει η ιστορική αίθουσα της Σοφοκλέους και να μαζέψει και τίποτα έσοδα η EXAE, αυτήν την περίοδο των ισχνών αγελάδων…

Αλλαγή φρουράς στην ΥΠΑ

Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σπύρου Βούγια, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Μεταφορών, ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Κωνσταντινίδης ορίσθηκε διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. O κ. Κωνσταντινίδης αντικαθιστά τον κ. Αθ. Τζογάνη, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευθεί, όμως πολύ φοβάμαι ότι ο τέως διοικητής δεν θα μπορέσει να «κεφαλαιοποιήσει» πολλά από τη θητεία του στην ΥΠΑ… Γιατί ήταν μια διετία κατά την οποία πολλά απεμπολήθηκαν και ακόμη περισσότερα έθεσαν στο περιθώριο την ΥΠΑ. O εκ Θεσσαλονίκης Σταύρος Κωνσταντινίδης είναι νέος, άφθαρτος και προσηνής. Μακάρι να πετύχει, αν και πολλοί θωρούν τον διορισμό του ως κυβερνητικό γραμμάτιο προς τον τέως υφυπουργό και υποψήφιο δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Σπύρο Βούγια. Ισως και να είναι έτσι. Διαφορετικά, αναρωτιέμαι, γιατί ο κ. Βερελής τώρα «διόρισε» τον κ. Κωνσταντινίδη στην ΥΠΑ, τη στιγμή που έσπευσε να τον ξηλώσει από το Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, όταν ο κ. Βούγιας τελούσε υπό παραίτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή