Γερμανός και Folli Follie ανανέωσαν την εγγυητική για KAE

Γερμανός και Folli Follie ανανέωσαν την εγγυητική για KAE

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από κοινού ανανέωσαν την περασμένη Παρασκευή την εγγυητική επιστολή για την αγορά των KAE οι επιχειρήσεις Γερμανός και Folli Follie, κίνηση που τουλάχιστον στην παρούσα φάση διαψεύδει τις φημολογίες περί αποχώρησης της Γερμανός από τη διεκδίκηση της θυγατρικής της Αγροτικής.

Ωστόσο και οι δύο πλευρές της πλειοδότριας κοινοπραξίας συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις επί του τιμήματος, αν και δεν αποδέχονται την ξαφνική απαίτηση της Αγροτικής, πριν από 2 μήνες περίπου, για αύξηση της τιμής πώλησης των KAE σε 8,25 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 6,7 ευρώ ανά μετοχή που ήταν η πρότασή τους.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η αύξηση του τιμήματος από την Αγροτική κυριολεκτικά «στο νήμα» λήξης του διαγωνισμού αποσκοπεί μεταξύ άλλων με την πώληση του ποσοστού 40% σε τιμή που πλησιάζει την αποτίμηση του κόστους συμμετοχής της σε αυτήν.

Πάντως, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων θα επιφέρει σημαντική μείωση των αποτελεσμάτων των KAE κατά το 2003, δεδομένου ότι θα απαιτηθεί η απεικόνιση στον ισολογισμό της χρήσης των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων σε αυτήν, καθώς και τις αποζημιώσεις που θα χρειασθεί να καταβληθούν. Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι η κοινοπαραξία Γερμανός – Folli Follie, προκειμένου να αποκτήσουν 40% των μετοχών και το management των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών, κατέθεσαν προσφορά 6,7 ευρώ ανά μετοχή, η οποία ήταν σημαντικά υψηλότερη από την αμέσως επόμενη προσφορά από την ισπανική εταιρεία Aldeasa, που ήταν 5,2 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή