Κόκκαλης κατά «εθνικών μιζαδόρων»

Κόκκαλης κατά «εθνικών μιζαδόρων»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της πλήρους και πραγματικής ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Μιλώντας στη γενική συνέλευση μετόχων της εταιρείας τόνισε ότι «όταν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να έχουμε ιδιωτικοποιήσεις και όχι κεφαλαιοποιήσεις μειοψηφικών πακέτων, καθώς σ’ αυτήν την περίπτωση αλλάζει μόνο το περιεχόμενο των ταμείων του υπουργείου Οικονομικών και η διοίκηση της εταιρείας παραμένει στο κράτος».

Κατά τα άλλα, ο κ. Κόκκαλης εμφανίστηκε επιθετικός εναντίον των επικριτών του και συνέκρινε την εταιρεία του με την Microsoft. «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εθνικοί προμηθευτές», πρόσθεσε, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία του πληρώνει το 45% των εσόδων της στο κράτος με τη μορφή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών! Κήρυξε ταυτόχρονα πόλεμο εναντίον ων «εθνικών μιζαδόρων» χωρίς να διευκρινίσει ποιους εννοεί.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος προσωπικά τα τελευταία 13 χρόνια, ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε να κάνουμε με μία κατάσταση φροϋδικής παραψυχολογίας». Αυτοί που μας χτυπούν, συνέχισε ο κ. Κόκκαλης, δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο καθημερινά παρά να παράγουν τόννους λάσπης σε «εργοστάσια παραγωγής λάσπης» με αποτέλεσμα όσοι διαβάζουν στο εξωτερικό τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας θα αναρωτιούνται ότι «ο Αλ Καπόνε μπροστά στον Κόκκαλη ήταν Αγιος Ανθρωπος»… O κ. Κόκκαλης αναρρωτήθηκε γιατί σε άλλα Κοινοβούλια κρατών δεν συμβαίνουν ανάλογες καταστάσεις και να κατηγορούνται εταιρείες όπως η Alcatel, η Ericsson, η Νοkia και είπε στους μετόχους ότι οι επικριτές της εταιρείας και του ιδίου προσωπικά έχουν δύο βασικά στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι δεν είναι ανταγωνιστές της Intracom, ενώ το δεύτερο στοιχείο είναι το γεγονός ότι χωρίς να αναφέρουν ποιες εταιρείες θέλουν να πάρουν τα έργα έχουν μονίμως πρόβλημα με την εταιρεία. Ακόμη ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αμερική όπου υπάρχει φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον μπορεί να δημιουργηθεί μία εταιρεία με 2-3 άτομα και να εξελιχθεί, φέροντας ως παράδειγμα τη Microsoft, υποστηρίζοντας ότι έτσι ξεκίνησε και μάλιστα έχοντας λιγότερα χρόνια ζωής από την Intracom. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι η Intracom από το 1988 μέχρι το 2002 πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις ύψους 8 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,5 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο υπό τη μορφή φόρων. «Εγώ σας είπα κάποια νούμερα» τόνισε ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε «μπορείτε να καταλάβετε εάν εμείς είμαστε κρατικοδίαιτοι ή αυτοί που μας κατηγορούν».

Ο πρόεδρος της Intracom εκτίμησε ότι το 2003 οι ενοποιημένες πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 760 εκατ. ευρώ σημειώνοντας απώλειες 5% σε σύγκριση με την παρελθούσα οικονομική χρήση, ενώ για τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι στο τέλος του 2003 θα φθάσουν τα 85 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 15% σε σύγκριση με το 2002. H εταιρεία θα διανείμει καθαρό μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή για το 2002.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή