O ΔΗΚΤΗΣ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολογήθηκε και υποσχέθηκε… βελτίωση στο μέλλον!

Τη σωρεία των απροκάλυπτων αλχημειών στα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πεντάμηνο του 2003, επισημαίνει σε χθεσινό του δελτίο ο αρμόδιος συντονιστής οικονομικών θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής κ. Γ. Αλογοσκούφης. Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ένα άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αδάμ Ρεγκούζας, κάνει λόγο για «κομπογιαννίτικα τεχνάσματα» που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη δυσάρεστη για όλους πραγματικότητα. Περί των στοιχείων του πενταμήνου του προϋπολογισμού «απολογήθηκε» χθες και ο υπουργός Οικονομικών κ. N. Χριστοδουλάκης, υποσχόμενος για μιαν ακόμη φορά τη βελτίωσή τους στο μέλλον…

Αποχωρεί και ο «σωτήρας»

Οι περιπέτειες του ομίλου Αυγερινοπούλου και των Beaty and Diet συνεχίζονται. Η εμφανιζόμενη ως σωτήρας εξωχώριος εταιρεία First BostoInvestments που είχε αναλάβει προσωρινά την διαχείρηση της εταιρείας φαίνεται ότι αποχωρεί. Στο διάστημα αυτό δεν εκπλήρωσε την υποχρέωση που είχε αναλάβει να εξοφλήσει τους δεδουλευμένους μισθούς των εργαζομένων. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη διαχείριση του ομίλου επανέρχεται η κ. Νότα Αυγερινοπούλου και όπως τονίζεται στην ανακοίωση «διαπραγματεύεται, με τη γνώση των τραπεζών, με μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται από ετών στον τομέα της ομορφιάς».

Χορτασμένο καί αδύναμο…

Κείμενο – παρέμβαση στις εξελίξεις ετοιμάζουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, υπό την καθοδήγηση των στελεχών του στη ΓΣΕΕ. Ανάλογη κίνηση με συλλογή άνω των τριακοσίων υπογραφών είχε γίνει και τις παραμονές του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που πολύ φοβούμεθα ότι σήμερα το συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ υπερτιμά την επιρροή του στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Κουρασμένο και εν πολλοίς χορτασμένο και αυτό από τη νομή της μικροεξουσίας έχει προ πολλού απολέσει τον δυναμισμό του και την παρεμβατικότητα που άλλοτε διέθετε. Πού είσαι νιότη που έλεγες πως θα γινόμουν άλλος. Αν κάποτε μετρούσε η συμμαχία του συνδικαλιστικού για την επιλογή του διαδόχου, σήμερα έχει ελάχιστη σημασία. Και τούτο διότι δύσκολα μπορεί να διαχωρίσει κάποιος το αμιγώς συνδικαλιστικό κομμάτι από τα διορισμένα σε επιτροπές και όργανα του δημόσιου τομέα. Ολοι αυτοί -και δεν είναι λίγοι- είναι δεδομένο ότι θα πάνε με όποιον προκριθεί ως η επόμενη επιτυχής λύση για τη διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας.

Οι προοπτικές της «Αττικής»

Αύριο Πέμπτη, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής, με θέμα την παρουσίαση της μελέτης που έχει εκπονήσει η Bank of America για τις προοπτικές της τράπεζας και τις εναλλακτικές λύσεις που έχει επεξεργασθεί. Μεταξύ αυτών και η πολιτικά προωθούμενη συγχώνευση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εκπρόσωποι της διοίκησης του οποίου συμμετέχουν και στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής, αφού το T.T. κατέχει το 17% της τράπεζας το οποίο εξαγόρασε από την Εμπορική. Πληροφόρηση από πρώτο χέρι για το T.T. αλλά οι κρίσιμες αποφάσεις είναι πολιτικές και προϋπόθεση για να προχωρήσει το σχέδιο της συγχώνευσης είναι η σύμφωνη γνώμη των πολιτικών προϊσταμένων, με πολλά «εάν και εφόσον»: αν είναι οι ίδιοι, εφόσον παραμείνουν στις ίδιες θέσεις και εάν δεν γίνουν νωρίτερα εκλογές, τότε το δελεαστικότερο deal μπορεί να προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προσωρινή αναστολή ΑΕΛΔΕ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 7 του ν. 2836/2000, την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ ΑΕΛΔΕ. H εταιρεία έχει υποπέσει σε παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και για τη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς, καθώς παρείχε την επενδυτική υπηρεσία της λήψης και διαβίβασης εντολών επί παραγώγων χρηματοπιστωτικών προϊόντων, η οποία είναι εκτός σκοπού των ΑΕΛΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή