EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβαση η ΑΕΓΕΚ για υδροηλεκτρικό έργο

Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Υδροηλεκτρικό Εργο Ιλαρίωνα: Κατασκευή Φράγματος – Εκχειλιστή – Σταθμού Παραγωγής και Συναφών Εργων» υπέγραψε η ΑΕΓΕΚ. Το έργο βρίσκεται στην Αιανή του νομού Κοζάνης επί του ποταμού Αλιάκμονα και του υφισταμένου ΥΗΕ Πολυφύτου και είναι προϋπολογισμού 101,64 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους όρους του έργου, ο χρόνος κατασκευής του ορίζεται σε 60 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Σημειώνεται ότι κύριος του έργου είναι η ΔΕΗ (Διεύθυνση Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Εργων), ενώ θα εκτελεστεί από την κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ – Μέτων, στην οποία η ΑΕΓΕΚ συμμετέχει με ποσοστό 70%.

Εξελέγη στα ΕΛΠΕ ο Κωστόπουλος

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Πετρόλα» Ιωάννης Κωστόπουλος εξελέγη ως μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων. Ως γνωστόν, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν τη περίοδο η διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιρειών η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2003. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, ο κ. Κωστόπουλος κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος μέλους κ. Φοίβου Ιατρέλλη. Η θητεία του κ. Κωστόπουλου θα είναι για τον υπόλοιπο χρόνο θητείας των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., ήτοι μέχρι 14.4.2008. Η επικύρωση της εκλογής του άνω μέλους του Δ.Σ. θα γίνει από την επόμενη Γενική Συνέλευση. Κατόπιν αυτών, η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής: Α. Εκτελεστικά μέλη: Γεώργιος Μωραΐτης, πρόεδρος Δ.Σ., Αθανάσιος Καραχάλιος, δ/νων σύμβουλος, Γεώργιος Χαλβατζόγλου, εντεταλμένος σύμβουλος, Β. Μη εκτελεστικά μέλη: Ιωάννης Κωστόπουλος, σύμβουλος, Νικόλαος Μαδεμλής, σύμβουλος, Παύλος Νικολαΐδης, σύμβουλος, Ελένη Σαργιάνου, σύμβουλος, Ανδρέας Βρανάς, σύμβουλος – εκπρόσωπος των μετόχων της μειοψηφίας Ιάσων Στράτος, σύμβουλος – εκπρόσωπος των μετόχων της μειοψηφίας, Βασίλειος Νικήτας, σύμβουλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημήτριος Δεληγιάννης, σύμβουλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ιατρικό: μέρισμα 0,04 ευρώ

Ενεκρίθη από την ετήσια συνέλευση των μετόχων του Ιατρικού Αθηνών η διανομή καθαρού μερίσματος 4 ευρωλεπτών ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2002. Στη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου του ομίλου, το οποίο ξεπέρασε συνολικά τα 150 εκατ. ευρώ. Μετά την έγκριση και των οικονομικών καταστάσεων, η διοίκηση του ομίλου έκανε αναλυτική αναφορά στα δίκτυα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης εταιρείας, τα οποία καλύπτουν όχι μόνο το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, αλλά επεκτείνονται και σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από τις αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων και η καρδιοχειρουργική μονάδα παίδων.

10 χρόνια Vadafone στην Ελλάδα

Δέκα χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας συμπλήρωσε χθες η Vodafone. Τον Αύγουστο του 1992, η εταιρεία έλαβε τη μία εκ των δύο αδειών κινητής τηλεφωνίας, προσφέροντας το τίμημα των 91,9 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας αυτής, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις 1,67 δισ. ευρώ, απασχολώντας περισσότερους από 2.400 εργαζόμενους. Το Δημόσιο έχει εισπράξει υπό τη μορφή φορολογικών εισφορών το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ. H υπηρεσία των γραπτών μηνυμάτων (SMS) εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά την άνοιξη του 1997, ενώ σταδιακά δημιούργησε και τα πρώτα πολλαπλά πακέτα χρήσης, ανάλογα με τις απαιτήσεις των συνδρομητών. Τον Δεκέμβριο του 1998 εισήγαγε τις μετοχές της στα Χρηματιστήρια Αξιών Αθηνών και Λονδίνου, ενώ ξεπέρασε το φράγμα του 1 εκατ. συνδρομητών. Τον Φεβρουάριο του 2001 έλαβε τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στην Αλβανία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε το πρώτο ιδιόκτητο δίκτυο καταστημάτων, με την επωνυμία της, αριθμώντας πλέον περί τα 200 σημεία πώλησης. Αντίστοιχα, τον Ιανουάριο του 2002, η επωνυμία της εταιρείας μετεβλήθη από Ρanafoσε Vodafone, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του βρετανικού ομίλου.

Λογισμικό SAP η Grecotel

Την εγκατάσταση λογισμικού SAP για λογαριασμό της εταιρείας Grecotel A.E. ανέλαβε η D.D. Synergy Hellas. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την ξενοδοχειακή αλυσίδα, θα εγκατασταθούν τα υποσυστήματα Οικονομικής Διαχείρισης, Ελεγκτικής, Διαχείρισης Υλικών και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων. H Grecotel, συμφερόντων του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και του διεθνούς ομίλου TUI Hotels & Resorts, διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα, η οποία αριθμεί 30 μέλη. H D.D. Synergy Hellas έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα για εταιρείες όπως η Ελαΐς, η TUI Hellas, η Goodyear Dunlop, η Coca Cola Hellenic Bottling Company, η Inform Lykos, η Γιώτης, ο όμιλος Παΐρη και ο όμιλος Ευθυμιάδη.

Επεκτείνεται η ΙΝΟ

Στη Βόρεια Ελλάδα επεκτείνεται η οινοποιία ΙΝΟ. Τα νέα γραφεία της εταιρείας δημιουργήθηκαν στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή αυτή, όπως ανακοινώθηκε, έπαιξε ο υπερτριπλασιασμός των πωλήσεων που έχει σημειώσει η εταιρεία στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, ενισχύοντας σημαντικά το μερίδιο της σε αυτήν. Η ΙΝΟ συνδυάζει την ιδιωτικοοικονομική επιχειρηματική δραστηριότητα με την ταυτόχρονη στήριξη της αμπελουργίας και των αμπελουργών-μετόχων της.

ΕΚΕΤΑ: νέες εγκαταστάσεις

Με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις ενισχύεται η δραστηριότητα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Τα νέα κτίρια θεμελιώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 7,2 εκατ. ευρώ. Στις νέες εγκαταστάσεις θα στεγασθούν τα Ινστιτούτα Αγροβιοτεχνολογίας, Μεταφορών και Πληροφορικής-Τηλεματικής. Το ΕΚΕΤΑ ιδρύθηκε το 2000, είναι ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και απασχολεί 320 άτομα. Η δομή του περιλαμβάνει την κεντρική διεύθυνση και πέντε ερευνητικά ινστιτούτα: Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, Πληροφορικής – Τηλεματικής, Αγροβιοτεχνολογίας, Μεταφορών και Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων. Το ΕΚΕΤΑ συνεργάζεται με 147 ερευνητικούς οργανισμούς, υλοποιώντας 244 προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή