ΤΕΧ.ΟΛ.: κέρδη από τη συμμετοχή στην TOUSA

ΤΕΧ.ΟΛ.: κέρδη από τη συμμετοχή στην TOUSA

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να μειώσει τη συμμετοχή της στην Technical Olympic USA (TOUSA) κατά 8,5%, στην τιμή των 25,3 δολαρίων ανά μετοχή, ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση, η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής. Βάσει της τιμής κτήσης των μετοχών, η οποία ήταν 7,5 δολάρια ανά μετοχή, τα κέρδη για την εταιρεία θα ανέλθουν σε 40,9 εκατ. δολάρια, ή 17,9 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μέτοχοι ενέκριναν τη διανομή μερίσματος ύψους 0,008 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που αντιπροσωπεύει μερισματική απόδοση 0,2% ανά μετοχή. Σε εταιρική βάση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, κατά την προηγούμενη χρήση διαμορφώθηκε σε 6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη σε 1,7 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη αυτά, ωστόσο, δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους, καθώς μεσολάβησε η απόσχιση του τεχνικού κλάδου της εταιρείας και η εισφορά του στη Μοχλός, η οποία ανέλαβε πλέον την κατασκευαστική δραστηριότητα εντός των τειχών. Τα ίδια κεφάλαια της Τεχνικής Ολυμπιακής στα τέλη του 2002 ανέρχονταν σε 388,9 εκατ. ευρώ, έναντι 400,5 εκατ. ευρώ.

Θετικό στοιχείο για τον όμιλο ήταν η μείωση κατά 15% των υποχρεώσεων, οι οποίες είχαν αυξηθεί σημαντικά, μετά τις πρόσφατες εξαγορές στην αγορά των ΗΠΑ. Ειδικότερα, το σύνολο των υποχρεώσεων υποχώρησε στα 617 εκατ. ευρώ, έναντι 727 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα ίδια κεφάλαια, σε επίπεδο ομίλου ανέρχονται σε 493 εκατ. ευρώ, έναντι 452 εκατ. ευρώ το 2001. Ωστόσο, η τρέχουσα αξία των ακινήτων του ομίλου (οικόπεδα, εδαφικές εκτάσεις, κτίρια και εγκαταστάσεις) εκτιμάται ότι είναι πολλαπλάσια.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2002, η TOUSA πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 1,6 δισ. ευρώ, έναντι 1,9 δισ. ευρώ το 2001, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 28,75% σε 114 εκατ. ευρώ, από 160 εκατ. ευρώ το 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή