H Βαρβαρέσος πέρασε στην τέταρτη θέση με το νέο κλωστήριο

H Βαρβαρέσος πέρασε στην τέταρτη θέση με το νέο κλωστήριο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τέταρτη σε μέγεθος κλωστοϋφαντουργία αναδεικνύεται η Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία με τη λειτουργία και του τρίτου κλωστηρίου της, που πρόσθεσε στο παραγωγικό δυναμικό της άλλα 24.000 αδράχτια. Συνολικά τα τρία νηματουργεία της εταιρείας έχουν 62.000 αδράχτια. Το τρίτο κλωστήριο, η λειτουργία του οποίου εγκαινιάσθηκε επίσημα το περασμένο Σάββατο, εκτιμάται ότι θα προσδώσει επιπλέον τζίρο της τάξεως του 15% για φέτος και σε ετήσια βάση 15%-20%. Η συνολική επένδυση ανήλθε σε 26 εκατ. ευρώ. «Ευελπιστούμε να προκριθούμε και με τούτο το άλμα μας στον επόμενο αγωνιστικό γύρο», τόνισε ο πρόεδρος της Βαρβαρέσος Κων. Βαρβαρέσος, μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στους 400 προσκεκλημένους της εταιρείας, εκ των οποίων οι 100 ήλθαν από το εξωτερικό.

Στο 6μηνο οι πωλήσεις της Βαρβαρέσος ανήλθαν σε 13,7 εκατ. ευρώ έναντι 13,041 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2002. Η εταιρεία πέτυχε να ενισχύσει την παρουσία της στις υφιστάμενες αγορές της, με συνέπεια οι εξαγωγές της να είναι αυξημένες καλύπτοντας το 70% του τζίρου, έναντι 68% του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι. Το αποτέλεσμα στο 6μηνο θα είναι ζημιογόνο και θα κυμανθεί περίπου στο 1 εκατ. ευρώ, λόγω και των αυξημένων αποσβέσεων που υπολογίζονται σε 1,8 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εισηγμένης προσβλέπει η εικόνα αυτή να αναστραφεί κατά το δεύτερο εξάμηνο, με τη λειτουργία και του τρίτου κλωστηρίου, με στόχο για το 2002 να πετύχει break even, με πωλήσεις περί τα 27 εκατ. ευρώ (+13%). Η εταιρεία επιβαρύνεται με βραχυπρόθεσμο δανεισμό 6,5 εκατ. ευρώ και το ομολογιακό των 13,5 εκατ. ευρώ, του οποίου η πρώτη δόση θα δοθεί το 2005 και η δεύτερη το 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή