Το επιτραπέζιο νερό «δρόσισε» τα μεγέθη της «Σουρωτή»

Το επιτραπέζιο νερό «δρόσισε» τα μεγέθη της «Σουρωτή»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιτραπέζιο νερό ενίσχυσε σημαντικά τα μεγέθη της ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε., η διοίκηση της οποίας έχει καταλήξει στην απόφαση να καταθέσει στα τέλη του έτους φάκελο για την εισαγωγή της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Η νέα μονάδα εμφιάλωσης επιτραπέζιου νερού λειτουργεί από πέρυσι τον Ιούλιο, ενώ αρχικά προβλεπόταν να λειτουργήσει τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, προβλήματα που υπήρξαν κατά την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και στη δημιουργία του καλουπιού για τη μορφή του μπουκαλιού, έριξαν πίσω την έναρξη του εργοστασίου, οπότε τα έσοδα περιορίσθηκαν σε 600.000 ευρώ από 1,8 εκατ. ευρώ που αναμενόταν αρχικά. Αυτό είχε ως συνέπεια να επηρεασθούν τα μεγέθη της εταιρείας κατά το 2002 και κυρίως το ύψος της κερδοφορίας της. Σήμερα η μονάδα επιτραπέζιου ύδατος εμφιαλώνει σε μηνιαία βάση 150.000 κιβώτια των 6 φιαλών 1,5 Lt και 70.000 κιβώτια των 24 φιαλών 0,5 Lt. To 20% της παραγωγής διατίθεται για τις ανάγκες της KFOR, στα Σκόπια και ειδικά για τις δυνάμεις της Σουηδίας και της Αυστρίας, ενώ γίνονται και δοκιμαστικές πωλήσεις στην Αυστραλία, ανάμεσα στο ομογενειακό στοιχείο.

Σε αυτήν τη φάση η διοίκηση της «Σουρωτής» εκπονεί Επιχειρησιακό Σχέδιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο και θα καταδείξει τις στρατηγικές ανάγκες ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο πλαισιώνεται και από ταυτόχρονη έρευνα αγοράς. Κατά το 2002 οι πωλήσεις της «Σουρωτής» ανήλθαν σε 10,411 εκατ. ευρώ έναντι 9,134 εκατ. ευρώ του 2001, με κέρδη προ φόρων 882.232 ευρώ έναντι 1,071 εκατ. ευρώ. Το 6% των πωλήσεων της εταιρείας αφορά εξαγωγική δραστηριότητα σε Δ. Ευρώπη, ΗΠΑ, Κύπρο και Σαουδική Αραβία. Στο 6μηνο ο τζίρος της «Σουρωτής» ανήλθε σε 6,3 εκατ. ευρώ (+23%), με κέρδη προ φόρων 600.000 ευρώ. Για το σύνολο της χρήσης η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει σε πωλήσεις 12,2 εκατ. ευρώ, με κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ.

Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της «Σουρωτής» Γ. Λώλας δεσμεύθηκε, εν όψει του Χ.Α., να κεφαλαιοποιηθεί από το λογαριασμό υπέρ το άρτιον ποσό 914.000 ευρώ, με την έκδοση 1.500.000 νέων μετοχών, που θα διανεμηθούν δωρεάν στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 10 παλαιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή