Τον πλειοψηφικό έλεγχο της ρουμανικής Banc Post απέκτησε η Eurobank

Τον πλειοψηφικό έλεγχο της ρουμανικής Banc Post απέκτησε η Eurobank

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του 17% της ρουμανικής Banc Post που κατείχε η πορτογαλική Banco BPI S.A. προχώρησε η Eurobank, αυξάνοντας το ποσοστό της στο 53,25%. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή εξαγοράς των μετοχών κυμαίνεται στα επίπεδα της τιμής πώλησης της τράπεζας από το ρουμανικό Δημόσιο στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ρουμανίας. H Eurobank, η οποία κατείχε μέχρι τώρα το 36,25% της ρουμανικής τράπεζας, έχει τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του ποσοστού της στο 62% βάσει του πρόσθετου δικαιώματος να αποκτήσει και το 8% των μετοχών της Banc Post που σήμερα κατέχει η General Electric Capital Corp. Επίσης ένα 8% κατέχει το προσωπικό της τράπεζας και το 30% κατέχουν διάφορα funds.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για την περαιτέρω διείσδυση στη ρουμανική αγορά -η οποία είναι σχεδόν διπλάσια από την ελληνική αγορά- και για την ταχύτερη ανάπτυξη της Banc Post. H νέα μετοχική σύνθεση της Banc Post επιτρέπει στη Eurobank να επιταχύνει την αναδιοργάνωση που έχει ήδη ξεκινήσει και να την καθιερώσει ως έναν από τους κύριους παροχείς υπηρεσιών και προϊόντων. Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Eurobank είναι η επιλογή και εφαρμογή νέου συστήμαος τεχνολογίας στην Banc Post, η δημιουργία και διάθεση νέων προϊόντων με έμφαση στο consumer bankning και, τέλος, η ενδυνάμωση της ομάδας διοίκησης της τράπεζας στην οποία τοποθετήθηκε πρόσφατα ο κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης. Κλ. K.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή