Εμπορικές συνεργασίες για διεύρυνση των προορισμών, στόχος της Aegean Airlines

Εμπορικές συνεργασίες για διεύρυνση των προορισμών, στόχος της Aegean Airlines

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προχωρημένες συζητήσεις με ελληνικές κι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της AegeaAirlines, με στόχο τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών, που θα της επιτρέψουν τη διεύρυνση των προορισμών που προσφέρει, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της πληρότητας των πτήσεών της. Πρόσφατα, άλλωστε, η εταιρεία προσέθεσε στο δίκτυό της απ’ ευθείας πτήσεις προς το Μιλάνο και το Μόναχο, ενώ συνεχίζει την προσπάθειά της για τη λήψη άδειας να εκτελεί πτήσεις, κυρίως σε βαλκανικούς προορισμούς, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σόφια, το Βελιγράδι, αλλά και στη Λάρνακα και στο Κάιρο.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Αegeaμετέφερε συνολικά 1.242.000 επιβάτες, αριθμός που συνιστά αύξηση της τάξεως του 18%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2002. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, για το σύνολο του έτους, προβλέπεται ότι η επιβατική κίνηση θ’ ανέλθει σε 2.800.000 επιβάτες ή αύξηση κατά 12%, έναντι του 2002. H ενίσχυση αυτή της επιβατικής κίνησης αναμένεται να επιτευχθεί μέσω του υφιστάμενου στόλου, με παράλληλη συγκράτηση των βασικών συντελεστών του κόστους.

Στο δίκτυο εσωτερικού, η εταιρεία μετέφερε 915.000 επιβάτες, μία αύξηση της τάξεως του 12%, ενώ το μερίδιο αγοράς της διαμορφώθηκε στο 48%. Αντίστοιχα, το μερίδιο αγοράς της με βάση τα έσοδα επί των πωλήσεων μέσω των γραφείων ταξιδιών, στην αγορά του εσωτερικού διαμορφώνεται σε 50% (στοιχεία IATA – BSP). Στις πτήσεις εξωτερικού, κατά το πρώτο εξάμηνο διακινήθηκαν συνολικά 327.000 επιβάτες σε τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις, ενίσχυση κατά 38% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2002.

Τα στοιχεία αυτά επιτρέπουν στη διοίκηση της εταιρείας ν’ αναμένει κέρδη για την τρέχουσα χρήση, ενώ το 2002 ήταν οριακά κερδοφόρο. Σημειωτέον ότι με επιτυχία συνεχίζεται και το πρόγραμμα πιστότητας επιβατών με τίτλο Miles & Bonus, το οποίο εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους, καθώς μέχρι σήμερα έχει ήδη εγγραφεί σημαντικός αριθμός μελών.

Μέχρι στιγμής, στα τέσσερα έτη λειτουργίας της AegeaAirlines έχουν μεταφερθεί περί τα 9 εκατ. επιβάτες, ενώ έχουν εκτελεστεί 110.000 πτήσεις, με μέση πληρότητα 65%. H εταιρεία διαθέτει στόλο 17 αεροσκαφών, τριών επιμέρους τύπων, τα οποία εκτελούν πτήσεις σε 60 αεροδρόμια εσωτερικού κι εξωτερικού. Συνολικά καλύπτονται 19 προορισμοί, εκ των οποίων οι 12 αφορούν πτήσεις εσωτερικού (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Σαντορίνη και Μύκονος), ενώ οι υπόλοιπες πόλεις του εξωτερικού (Ρώμη, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Κολωνία και Βενετία). Οι μέτοχοι της εταιρείας έχουν συνεισφέρει περισσότερα από 122 εκατ. ευρώ σε ίδια κεφάλαια, ενώ απασχολούνται πάνω από 1.300 εργαζόμενοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή