H «Νεοχημική Λαυρεντιάδης» δυναμικά στην εμπορία ρητινών

H «Νεοχημική Λαυρεντιάδης» δυναμικά στην εμπορία ρητινών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση της εταιρείας «Ελληνικές Ρητίνες», ανακοίνωσε χθές η εισηγμένη «Νεοχημική Λαυρεντιάδης», στην οποία θα συμμετέχει με 99,9%.

H νεοιδρυθείσα εταιρεία θα δραστηριοποιείται στην εμπορία ρητινών και πρώτων υλών για τη βιομηχανία χρωμάτων-βερνικιών.

Παράλληλα η θυγατρική «Λάμδα Λάμδα A.E.B.E.» εξαγόρασε εργοστάσιο παραγωγής ρητινών στο Βαθύ Αυλίδος, ενώ η παραγωγική διαδικασία θα ξεκινή-

σει το τελευταίο τετράμηνο του έτους. Επίσης η άλλη θυγατρική της «Νεοχημικής» η «Λάμδα ΠΑΚ A.B.E.E.» θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη δημιουργία καθετοποιημένης μονάδας υγρών απορρυπαντικών και καλλυντικών σε μικρές συσκευασίες.

Η «Νεοχημική Λαυρεντιάδης» πρόκειται να διανείμει μέρισμα 0,0745 ευρώ ανά μετοχή για τη παρελθούσα οικονομική χρήση. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας με τη λήξη της συνεδρίασης της 8η Ιουλίου του 2003. Από την Τετάρτη 9 Ιουλίου οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς το δικαίωμα για μέρισμα χρήσης 2002.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ενεκρίθησαν παμψηφεί οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, της εκθέσεως ορκωτών ελεγκτών. Ακόμη απηλλάγησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ σημειώνεται ότι το 2002 δεν υπήρξαν αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Το 2003 η διοίκηση προβλέπει στο ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ έναντι εκτίμησης 34,965 εκατ.

ευρώ τη χρήση του 2002 και 24,037 εκατ. ευρώ το 2001, σημειώνοντας σωρευτική αύξηση της τάξης του 66,4%. Παράλληλα τα καθαρά κέρδη προ φόρων από 2,650 εκατ. ευρώ το 2001 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 3,102 εκατ. ευρώ το 2002 και σε 3,400 εκατ. ευρώ το 2003.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή