O ΔΗΚΤΗΣ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καθυστερημένοι βρήκαν τα τραπέζια στρωμένα…

Καθώς οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, όλα τα σχετιζόμενα με τον κρατικό μηχανισμό μένουν «παγωμένα» περιμένοντας τα αποτελέσματα… Ετσι, δεν προκάλεσε εντύπωση η αναβολή -κυριολεκτικώς την τελευταία στιγμή- της συνέλευσης της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα». Είχε προγραμματισθεί για χθες στη μία μετά το μεσημέρι, όπου θα παρίστατο και ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε εξέλιξη, τι συνέλευση να κάνει κανείς και ποιος να εκπροσωπήσει τον βασικό μέτοχο; Ετσι σκέφθηκαν οι άνθρωποι και την ανέβαλαν. Ηταν τόσο της τελευταίας στιγμής η απόφαση, που όσοι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και πήγαν, βρήκαν τα τραπέζια για τον μπουφέ που θα ακολουθούσε στο κεντρικό ξενοδοχείο στρωμένα…

Αναβολή και στην Αττικής

Ενα άλλο θέμα που φαίνεται να παίρνει κάποια αναβολή είναι οι αποφάσεις για το μέλλον της Τράπεζας Αττικής. Χθες έγινε η παρουσίαση της μελέτης που έχει κάνει η Bank of America για το θέμα, παρουσίαση που παρακολούθησαν η διοίκηση της τράπεζας αλλά και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Βέβαια, οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους μετόχους που τις μέρες αυτές ασχολούνται μάλλον με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ευγενική… άρνηση

Με ένα ευγενικό «όχι» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος αρνήθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη να συμμετάσχει στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

«Η επιλογή μου να μη συμμετάσχω στο Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ απορρέει αποκλειστικά και μόνο από τη θέση αρχής που έχω και που από χρόνια έχω διατυπώσει ότι οι κοινωνικοί θεσμοί και ιδιαίτερα ο θεσμός του συνδικαλιστικού κινήματος τον οποίο υπηρετώ ανελλιπώς περίπου 30 χρόνια, χρειάζεται να λειτουργεί με βάση τη δική του αυτόνομη στρατηγική, ώστε να εκφράζει αυθεντικά τον κόσμο της μισθωτής εργασίας». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Δήλωση που έχει τη δική της σημασία, όπως άλλωστε και η αθόρυβη άρνηση του τέως υπουργού Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλου ο οποίος προτίμησε να σταθεί στο ύψος του και να μη χαμηλώσει στο επίπεδο των μελών που συγκροτούν την πλειοψηφία του νέου Εκτελεστικού Γραφείου.

Ο νέος πρόεδρος της UNICE

O 62χρονος Γιούργκεν Στρούμπε είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων (UNICE) για την επόμενη διετία. Οι βασικές προτεραιότητες του κ. Στρούμπε είναι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων της Ντόχα για τη βελτίωση των διατλαντικών σχέσεων και η προώθηση ολοκληρωμένης, βιώσιμης βιομηχανικής πολιτικής, ανεξάρτητης από κρατικές παρεμβάσεις. O κ. Στρούμπε αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη βελτίωσης της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής νομοθεσίας και κοινοτικών κανονισμών.

Υποβάθμισε τον OTE σε Α-

Σε υποβάθμιση της βαθμολογίας του OTE από το A σε A- προχώρησε χθες ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. O διεθνής οίκος επικαλέστηκε το ασθενέστερο πιστοληπτικό προφίλ του OTE, που είναι αποτέλεσμα των πιέσεων στο περιθώριο κέρδους στη δραστηριότητα σταθερής τηλεφωνίας στην εγχώρια αγορά, αλλά και την αύξηση της έκθεσης του ομίλου στη Ρουμανία. Ακόμη, η υποβάθμιση αντανακλά την αύξηση της δανειακής επιβάρυνσης του OTE, τα ασθενέστερα μέτρα κάλυψης και τους «ασθενείς εσωτερικούς ελέγχους που είχαν ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της ρήτρας cross default της CosmoRom, θυγατρικής της ρουμανικής θυγατρικής του OTE RomTelecom». Αλλά και ο άλλος μεγάλος διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, Moody’s, έχει θέσει σε «αναθεώρηση προς υποβάθμιση» τη βαθμολογία του OTE, προειδοποιώντας ότι μπορεί να ξεπεράσει τη μία βαθμίδα. H σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή