Από σήμερα η δημόσια εγγραφή της Interfish

Από σήμερα η δημόσια εγγραφή της Interfish

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την προσεχή Τρίτη 8 Ιουλίου η δημόσια εγγραφή της Interfish Ιχθυοκαλλιέργειες για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Κύριος ανάδοχος είναι η ΩΜΕΓΑ Τράπεζα, ενώ σύμβουλος έκδοσης είναι η ΩΜΕΓΑ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Η εταιρεία θα εκδώσει 750.000 νέες μετοχές, από τις οποίες οι 35.000 θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση, ενώ μετά τη δημόσια εγγραφή το σύνολο των μετοχών της εταιρείας θα ανέλθει σε 3.574.000. Το δεσμευτικό εύρος της δημόσιας εγγραφής καθορίσθηκε σε 4,30 – 4,70 ευρώ.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν ως εξής: Ποσό 27.000 ευρώ θα διατεθεί στην αγορά έκτασης 5.000 τ.μ. προκειμένου να ανεγερθούν αποθηκευτικοί χώροι, συσκευαστήριο αλιευμάτων, καθώς και χώροι διαμονής προσωπικού στη Λάρυμνα Λοκρίδας, 939.000 ευρώ για την κατασκευή και την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού νέου μεγαλύτερου συσκευαστηρίου στην περιοχή της Λοκρίδας, 205.000 ευρώ για την κατασκευή αποθηκευτικών χώρων και κτίριο διαμονής προσωπικού, 1,4 εκατ. ευρώ στην κατασκευή δύο νέων μονάδων πάχυνσης ψαριών με το σύστημα των πλωτών ιχθυοκλωβών στη Λάρυμνα, που θα ολοκληρωθούν έως τον Ιούνιο του 2004, και τέλος ποσό 472.000 ευρώ στη μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2003.

H εταιρεία διαθέτει μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Λάρυμνα Λοκρίδας για την εκτροφή, με τη μέθοδο των πλωτών ιχθυοκλωβών, έτοιμων ψαριών μεσογειακών ειδών κυρίως τσιπούρας και λαβρακίου, ενώ δραστηριοποιείται και στην παραγωγή γόνου. Επίσης, διαθέτει συσκευαστήριο νωπών αλιευμάτων. Το 64% της παραγωγής της εξάγεται σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ το υπόλοιπο 36% στην Ελλάδα.

Το 2002, ο τζίρος της ανήλθε σε 8.449 χιλ. ευρώ (+108%) και τα κέρδη σε 1.549 χιλ. ευρώ (+178%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή