EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση των ΕΛΠΕ και από τη Societe General

Στο σχήμα χρηματοδότησης της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει η Societe General. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η γαλλική τράπεζα υπέγραψε σύμβαση χρηματοδότησης εξαγωγών (export finance) ύψους 185 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με 3 αυστριακές τράπεζες, για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 309 Mega Walt στη Θεσσαλονίκη. H σύμβαση αυτή είχε ανατεθεί αρχικά από τα Ελληνικά Πετρέλαια στην αυστριακή εταιρεία VA Tech, η οποία με τη σειρά της επέλεξε τους τραπεζικούς της συνεργάτες για το έργο αυτό. H οργάνωση της χρηματοδότησης, καταλήγει η ανανακοίνωση, οφείλεται στη στενή συνεργασία μεταξύ Societe General Αθήνας, Λονδίνου, Πρισιού και Βιέννης.

Η αλυσίδα «5΄ Μαρινόπουλος»

Και με τη μέθοδο franchising αναπτύσσεται πλέον η αλυσίδα «5΄ Μαρινόπουλος» του ομίλου Carrefour-Μαρινόπουλος. Το πρώτο κατάστημα franchise άνοιξε στη Νικητή Χαλκιδικής και είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Ακρίτας supermarket A.E. Το κατάστημα έχει επιφάνεια 870 τ.μ. και απασχολεί 30 άτομα προσωπικό. Στόχος του ομίλου είναι η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων «5΄ Μαρινόπουλος» -που σήμερα αριθμεί 47 καταστήματα- μέσα απο επιλεγμένες συνεργασίες franchise. Αλλωστε, το Group Carrefour, στο οποίο ανήκει ο όμιλος, έχει σημαντική εμπειρία στο franchising καθώς με το σύστημα αυτό λειτουργούν 1.600 καταστήματα στη Γαλλία, 600 στην Ιταλία και 100 στο Βέλγιο.

Διαμόρφωση πλοίου στη Βαράγκης

Το έργο της εσωτερικής διαμόρφωσης επιβατηγού πλοίου – θαλαμηγού, αντί του συνολικού ποσού των 3.139.409 ευρώ, ανέλαβε η εισηγμένη εταιρεία Βαράγκης ΑΒΕΠΕ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2004. Με αυτήν τη συμφωνία η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε εξειδικευμένα έργα συνολικής διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων (outfitting).

Κλειστό λόγω αναβάθμισης

Κλειστό θα παραμείνει από τις 12 Ιουλίου έως τις 24 Αυγούστου το ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η β΄ φάση αναβάθμισης της ξενοδοχειακής μονάδας. Πέρυσι είχαν ανακαινισθεί ο χώρος υποδοχής του ξενοδοχείου και οι συνεδριακοί του χώροι. Φέτος προβλέπεται ριζική ανακαίνιση των 284 δωματίων και των 23 σουιτών του (2 προεδρικές, Dy Lux και 14 junior). Επίσης, θα αναβαθμισθεί ριζικά και η είσοδος του ξενοδοχείου. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών η πισίνα, το pool-bar και το τμήμα δεξιώσεων του ξενοδοχείου θα παραμείνουν ανοικτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή