ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση των ιδίων κεφαλαίων θα προχωρήσει η «Σωληνουργεία Κορίνθου»

Σε αύξηση των ιδίων κεφαλαίων με μετρητά κατά 28,6 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Σωληνουργεία Κορίνθου. H εισηγμένη εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου επιχειρήσεων Στασινόπουλου πρόκειται να εκδώσει 36.735.600 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,78 ευρώ. Οι παραπάνω αποφάσεις ενεκρίθησαν από την ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης στους υφιστάμενους κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μετόχους με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε μία παλαιά και καταβολή του αναλογούντος ποσού. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης ο αριθμός των μετοχών θα ανέλθει σε 73.471.200.

H εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2002 λόγω των ζημιών που εμφάνισε στα αποτελέσματά της.

Η εταιρεία την τετραετία 1998-2002 επένδυσε κεφάλαια 151 εκατ. ευρώ για την ανέγερση και σταδιακή λειτουργία 4 νέων βιομηχανικών μονάδων παραγωγής σωλήνων στη Θίσβη Βοιωτίας.

Με βάση τον προϋπολογισμό της εταιρείας για το έτος 2003, στόχος είναι ο κύκλος εργασιών να υπερβεί τα 250 εκ. ευρώ (με αναμενόμενες πωλήσεις σωλήνων 350.000 – 400.000 τόνων) αφού το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ανέρχεται ήδη σε 108 εκ. ευρώ περίπου και αφορά σε παραγγελίες προς εκτέλεση στο σύνολό τους, εντός του 2003.

Οι βασικοί μέτοχοι της Εταιρείας ΕLΜΟΝΤΕ ΗΟLDΙΝGS limited και ο κ. Κωσταντίνος Μητρόπουλος εδήλωσαν κατά τη Γενική Συνέλευση την πρόθεσή τους για εξάσκηση του δικαιώματος προτίμησης που τους αναλογεί για τη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή