Τεχνικη Αναλυση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επίλογο του άρθρου μας την προηγούμενη εβδομάδα αποτελούσε η πρόβλεψη, αλλά και η εστίαση της προσοχής μας για τη δημιουργία σχηματισμού βάσεων, αφού υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις. Πράγματι, κατά τη δεύτερη κιόλας συνεδρίαση της εβδομάδος (εδώ αποδεικνύεται άλλη μια φορά η γνωστή κυκλικότητα της χρηματιστηριακής αγοράς, που από χρόνια ορίζονται κατ’ εμάς οι δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδος), ο Γενικός Δείκτης, δημιούργησε τον αναμενόμενο σχηματισμό βάσεων, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόβλεψη της στήλης που προέκυπτε καθαρά από την τεχνική μεθοδολογία της διαγραμματικής ανάλυσης. Ετσι, μετά τη δεύτερη βάση, ακολούθησε μια δυναμική συνεδρίαση που διέσπασε ισχυρά την πρώτη ισχνή αντίσταση της ευθείας K2-K3. Βλέπουμε, λοιπόν, στο διάγραμμά μας, μια «επανάληψη» σχηματισμού που κατέγραψε η καμπύλη του Γενικού Δείκτη.

Πιο αναλυτικά, αναφερόμαστε στην πρώτη ένταξη του Γενικού Δείκτη στο πρώτο κανάλι A-A1 με διορθωτικό το K-K1 και δεύτερη ένταξη το B-B1 με επίσης διορθωτικό το K2-K3. Παρατηρώντας τους δύο ανωτέρω σχηματισμούς βλέπουμε την σχεδόν απόλυτη ομοιότητά τους. Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης είναι και οι δύο σχηματισμοί ανόδου. Ομως, ο ισχυρότερος σχηματισμός ανόδου, όπου εδόθη και το πρώτο σήμα, ήταν ο σχηματισμός βάσεων που από το τέλος Μαρτίου αναφέρουμε και είναι ορατός στο διάγραμμά μας, στα σημεία A και B. Αποτελεί τον κλασικό σχηματισμό διπλής βάσεως και η όλη σχηματική του απεικόνιση δημιουργούσε σχηματισμό αντιστροφής, όπερ και εγένετο.

Η περιοχή των 1.860 μονάδων που αναφέραμε ως πρώτη στήριξη και επιβεβαιώθηκε στις 24/6 για πρώτη φορά «πρόσφερε» εκ νέου στήριξη την 1/7 και αποτέλεσε τη δημιουργία του σχηματισμού βάσεων που την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε. Τώρα ως στήριξη του Γενικού Δείκτη αποτελεί η K3, που πρότινος αποτελούσε πρώτη αντίσταση. Ως αντίσταση ορίζεται η ευθεία Z1 του καναλιού Z-Z1 που είναι καθαρά ανοδικό, και ως εκ τούτου είναι αναμενόμενες οι φυσιολογικές διορθώσεις. Προεκτεινόμενη η κίνηση στο ανωτέρω κανάλι, συναντά την E8, η οποία αποτελεί την ισχυρή αντίσταση λίγο πάνω από τις 2.100± μονάδες.

(1) O κ. Σταύρος Αντ. Αλεβίζος είναι Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής – Σύμβουλος Επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή