O Ομιλος ΕΠΑΤΤ πωλεί και τρίτο Super Fast

O Ομιλος ΕΠΑΤΤ πωλεί και τρίτο Super Fast

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνηση τακτικής που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα ή αναγκαία εξέλιξη λόγω κορεσμού στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Αδριατικής και της πολύχρονης αναμονής για να αποσβεσθεί η αξία των υπερσύγχρονων επιβατηγών; Τα ερωτήματα αυτά προκύπτουν από την επιβεβαίωση της είδησης που είχε δει το φως της δημοσιότητας από την Παρασκευή ότι ο Ομιλος των Επιχειρήσεων Αττικής συμφώνησε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία TT-Lines της Τασμανίας (Αυστραλία) να πουλήσει και τρίτο SuperFast.

Να σημειωθεί ότι η αυστραλιανή εταιρεία είναι κρατικών συμφερόντων και πρόκειται να παραλάβει το SuperFast II, στις αρχές του επόμενου Οκτώβριου και αναμένεται να το θέσει σε δρομολόγηση στις αρχές Ιανουαρίου του 2004.

Το SuperFast II ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1995, είναι μήκους 173,7 μέτρων και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 1.400 επιβάτες με ταχύτητα 26 κόμβων. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της αυστραλιανής εταιρείας, το συνολικό κόστος για την απόκτηση του Superfast II θα φθάσει τα 105 εκατ. δολάρια Αυστραλίας,χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το ακριβές τίμημα της πώλησης. H TT-Lines θα μετονομάσει το πλοίο σε Spirit of Tasmania III και πρόκειται να το δρομολογήσει στη γραμμή Devonport-Σίδνεϊ

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο όμιλος των επιχειρήσεων είχε πουλήσει στην ίδια αυστραλιανή εταιρεία τα πλοία Super Fast III και SuperFast IV έναντι 167 εκατ. δολαρίων.

Ο Ομιλος της ΕΠ.ΑΤΤ, διεύρυνε τις ζημιές του κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, ενώ και για τη μητρική το τρίμηνο έκλεισε με ζημίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση του πρώτου τριμήνου ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των Επιχειρήσεων Αττικής ενισχύθηκε κατά 29,4% και ανήλθε στα 64,9 εκατ. ευρώ έναντι 50,15 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Το ίδιο διάστημα οι ζημίες του ομίλου διευρύνθηκαν, καθώς έφτασαν στα 16,96εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 9,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Επίσης, κατά το πρώτο τρίμηνο οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου ανήλθαν στα 969,4 εκατ. ευρώ έναντι 857,9 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2002, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 13%, ενώ οι

βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υποχώρησαν κατά 15,6%, διαμορφούμενες στα 119,3 εκατ. ευρώ έναντι 141,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο μητρικής οι ζημίες των Επιχειρήσεων Αττικής ανήλθαν στις 969,5 χιλιάδες ευρώ, έναντι κερδών ύψους 51,87 χιλιάδων ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2002.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή