Με ατμομηχανή τράπεζες και δημόσιο τομέα το X.A.

Με ατμομηχανή τράπεζες και δημόσιο τομέα το X.A.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν σίφουνας, σε μια συνεδρίαση που θύμιζε μέρες του ’99 η Σοφοκλέους έκανε χθες ένα ακόμη μεγάλο άλμα, κατακτώντας με άνεση και τις 2.000 μονάδες! Το καλό κλίμα που επικρατεί διεθνώς, η κινητικότητα σε πολιτικό επίπεδο και οι κυοφορούμενες πρωτοβουλίες στην οικονομία και σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, είναι το τρίπτυχο που βρίσκεται πίσω από τη… «νεκρανάσταση» της Σοφοκλέους! Με ατμομηχανή τις τράπεζες και τις εισηγμένες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο Γενικός Δείκτης του X.A. έκανε ένα ακόμη μεγάλο άλμα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά, από τον Σεπτέμβριο του 2002, τις 2.000 μονάδες.

Με άνοδο 3,54% ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.015,66 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει τα 200 εκατ. ευρώ. Μόνον 17 μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, ενώ αντίθετα, 336 σημείωσαν άνοδο, εκ των οποίων οι 118 πάνω από 5% και 29 πάνω από 10%! Από τους επιμέρους κλάδους, εκδόσεις-εκτυπώσεις, ασφάλειες, τράπεζες και εταιρείες συμμετοχών παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, με τους αντίστοιχους κλαδικούς δείκτες να σημειώνουν άνοδο μέχρι και 11,25%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή