Αττικής Leasing: αναμένοντας τη συγχώνευση μητρικής με T.T.

Αττικής Leasing: αναμένοντας τη συγχώνευση μητρικής με T.T.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναμονή των εξελίξεων στο μετοχικό κεφάλαιο και την περαιτέρω ανάπτυξη της μητρικής Τράπεζας Αττικής βρίσκεται αυτήν την περίοδο η Αττικής Leasing, η οποία, αν και μόλις στο τέλος του 2002 έκλεισε την πρώτη υπερδωδεκάμηνη χρήση της, παρουσιάζει σταθερά αναπτυξιακή πορεία.

Η αναμενόμενη από την αγορά απόφαση για τη συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα έχει θετικές επιδράσεις στην εξέλιξη των εργασιών της θυγατρικής εταιρείας χρηματοδοτικών μισθώσεων.

Διεύρυνση παρουσίας

Ειδικότερα, η σημαντική διεύρυνση της παρουσίας της σε όλη την ελληνική επικράτεια αποτελεί το κυρίαρχο όφελος της Αττικής Leasing εφόσον προχωρήσει η συγχώνευση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το δίκτυο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απαρτίζεται από 135 σημεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία ανέρχονται σε 1.000 περίπου μέσω της συμφωνίας που έχει με τα ΕΛΤΑ, ενώ 50 περίπου επιπλέον υποκαταστήματα έχει και το δίκτυο της Τράπεζας Αττικής.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η διαδικασία των αποτιμήσεων που θα πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητους οίκους θα είναι το «κλειδί» για την υλοποίηση αυτού του deal.

H Αττικής Leasing επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις χρηματοπιστωτικές ανάγκες των πελατών της, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά του χρηματοδοτικής μίσθωσης, αλλά και να αποκτήσει θέση μεταξύ των αναπτυσσόμενων μικρών του κλάδου του leasing.

Από τις νέες συμβάσεις που υπέγραψε από την αρχή του έτους, το 51% αφορά χρηματοδοτική μίσθωση μηχανολικού εξοπλισμού και το 14% επαγγελματικών οχημάτων.

Στο διάστημα αυτό, η επιχείρηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για την υπογραφή τριών νέων συμβάσεων, μία για αγορά και δύο για sale and leaseback ακινήτων, συνολικής αξίας 2,5 εκατ. ευρώ.

Ηδη, από την αρχή της λειτουργίας της τον Σεπτέμβριο του 2001, η εταιρεία έχει μπει σε τροχιά κερδοφορίας, καθώς τα οργανικά κέρδη της έχουν θετικό πρόσημο, αλλά και σε σταδιακή αύξηση των νέων συμβάσεών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή