ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελπίζω να βγω ψεύτης, αλλά μου φαίνεται ότι άρχισαν διά της πλαγίας, οι πολιτικές σκοπιμότητες να παρεισφρύουν στο X.A. Χθες είχαμε τους πρώτους πυροβολισμούς, έστω με… άσφαιρα!

ΕΧΑΕ: στο β΄ τρίμηνο κάλυψε πλήρως τη ζημία χαρτοφυλακίου του α΄ τριμήνου (γύρω στα 9 εκατ. ευρώ) και μάλιστα θα εμφανίσει και κέρδη προ φόρων, περίπου 5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο!

Δεν χωράει κουβέντα, ότι η εταιρεία θα πηγαίνει τρέχοντας, όσο διατηρείται το καλό κλίμα στην αγορά και παραμένει ο τζίρος σε υψηλά επίπεδα.

Και καθώς το καλοκαίρι -όπως όλα δείχνουν- αναμένεται θερμό, το χαρτί έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

Ομως, επαναλαμβάνουμε: οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της EXAE που είναι σε εξέλιξη και κυρίως η εκκρεμότητα της διάθεσης περίπου 9,5 εκατ. μετοχών στους κατόχους προμετόχων δεν την ευνοούν χρηματιστηριακά σε αυτήν τη φάση!

Σιβυλλικό σχόλιο ανώτερου στελέχους της κεφαλαιαγοράς, σχετικά με το ράλι της Σοφοκλέους: η αγορά -είπε- θα αναγκάσει και αυτούς που θέλουν να λέγονται επενδυτές, να παραδεχτούν στο τέλος ότι είναι… τζογαδόροι!

Το σκέφτηκε πολύ, αυτό το νέο πόθεν έσχες των πολιτικών ο πρωθυπουργός;

Διότι στον ανασχηματισμό τις… αυτοκτονίες τις γλίτωσε! Για φαντάσου όμως να του πηδήξει τώρα κανένας υπουργός από τον… έβδομο όροφο!

Οχι τίποτε άλλο αλλά δεν θα θεωρηθεί καν… εργατικό ατύχημα!

Συμμαζέματα επιχειρούνται στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, που πέρασε δύσκολες στιγμές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Με… επιπτώσεις και στο ταμπλό.

Υ.Γ. Για τους αμύητους, που διερωτήθηκαν ευλόγως χθες, σχετικά με το μήνυμα που απηύθυνα στον κ. Γ. Ζαννιά, και δεν κατάλαβαν τα «υπονοούμενα» για Νταλί και Μουνκ, πρέπει να διευκρινίσω ότι: το γραφείο του κ. Ζαννιά στο υπουργείο Οικονομίας κοσμούν δύο αντίγραφα πινάκων μεγάλων ζωγράφων. H «Επιμονή της Μνήμης» του Νταλί και ο «Χωρισμός» του Νορβηγού ζωγράφου αισθημάτων Μουνκ. Οταν πριν από έναν περίπου χρόνο επισκέφθηκα τον κ. γενικό στο γραφείο του, συζητώντας για τις πιθανότητες να ανακάμψει το X.A. μού είπε ότι αυτό θα γίνει όταν εξασθενήσει η μνήμη των επενδυτών (από το πάθημα του 1999), υποσχόμενος μάλιστα ότι τότε -τιμής ένεκεν- θα προχωρούσε συμβολικά στην αποκαθήλωση της «Επιμονής της Μνήμης»! Χθες, λοιπόν, ορμώμενος από την άνοδο του X.A., διερωτήθηκα, μήπως ήρθε η ώρα να εκπληρώσει ο Γ. Ζαννιάς την υπόσχεσή του!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή