«Πράσινο φως» για την Hellas Can

«Πράσινο φως» για την Hellas Can

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» έδωσε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη δημόσια πρόταση της εταιρείας Societe De Participations Carnaudmetalbox Investments SAS για την απόκτηση των μετοχών της Hellas Caκαι τη διαγραφή της από το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το περασμένο Ιούνιο, η μητρική αμερικανική CrowHoldings υπέβαλε δημόσια πρόταση για την εξαγορά της θυγατρικής της Hellas Can, προσφέροντας 5,5 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση του 27,21% της Hellas Can, μέσω της θυγατρικής της Societe de Participations Carnaudmetalbox Invest-ments SAS. Σήμερα, η CrowCork κατέχει 17.515.155 μετοχές της Hellas Can, που ισοδυναμούν στο 72,79% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η Societe de Participations Carnaudmetalbox Investments προτίθεται να αποκτήσει 6.547.345 μετοχές, ή το εναπομείναν 27,21%.

Στόχος της CrowCork είναι η απόκτηση ποσοστού τουλάχιστον 95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και η διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακόμη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ενέκρινε:

1) Τη διάθεση υφιστάμενων μετοχών κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου με δημόσια εγγραφή με σκοπό την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. H δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 22-25 Ιουλίου.

Ο Οργανισμός πρόκειται να διαθέσει το 25,5% του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της διάθεσης 6.375.000 υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών, εκ των οποίων 6.072.000 μετοχές θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και 303.000 μετοχές με ιδιωτική τοποθέτηση.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η EFG Telesis Finance και η Αγροτική Τράπεζα.

Ο ΟΛΠ έχει προγραμματίσει πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ.

2) Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή, με σκοπό την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε. στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

3) Τον διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου της εταιρείας ΣΑΡΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.

4) Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας LEADER ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ κατόπιν σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή