Αξιοποιούν τα ακίνητα στην Αττική οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων

Αξιοποιούν τα ακίνητα στην Αττική οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αξιοποίηση ακινήτων, που διαθέτουν σε εμπορικά σημεία σε όλο το Λεκανοπέδιο, προχωρούν σταδιακά αρκετές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ή συναφείς με τον κλάδο επιχειρήσεις, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους. Παραδοσιακά, οι εκθέσεις αυτοκινήτων βρίσκονται σε καίρια σημεία προβολής, κυρίως σε μεγάλους οδικούς άξονες, τα οποία πλέον επιχειρούν να μετατρέψουν σε σύγχρονους εμπορικούς και ψυχαγωγικούς χώρους, με τη συνδρομή εταιρειών real estate. Ο όμιλος Κοντέλλη (Ford), η ΕΛΜΑ (Mazda), ο όμιλος Τουρνικιώτη (ελαστικά Toyo), η εταιρεία Ρομπόπουλος στη Θεσσαλονίκη (Renault) και ο Ομιλος Συγγελίδη (Citroen) είναι ορισμένοι, οι οποίοι σήμερα εκτελούν έργα σε ακίνητα, ιδιοκτησίας τους, που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν ως εκθέσεις. Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιούν ακίνητα σημαντικής αξίας, μεταφέροντας τις δραστηριότητές τους σε φθηνότερα σημεία. Μάλιστα, εκτός από τις παραπάνω εταιρείες, υπάρχουν και άλλες στον προθάλαμο, όπως ο Ομιλος Λαϊνόπουλου και ο Ομιλος Σαρακάκη.

Η ΕΛΜΑ αξιοποιεί, μέσω της θυγατρικής της ΕΛΒΑΤ, ακίνητο που διαθέτει στη Λ. Αχαρνών, στο ύψος του Αγίου Ελευθερίου. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να λειτουργήσουν δέκα αίθουσες κινηματογράφων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 θέσεων, από την Ster Century Cinemas Greece. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Ster στην Αθήνα, καθώς λειτουργεί ήδη πολυκινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ομιλος Κοντέλλη έχει ίσως το πλέον φιλόδοξο έργο. Επί της λεωφόρου Συγγρού ανεγείρεται ένα ψυχαγωγικό κέντρο, το οποίο θα διαθέτει πέντε αίθουσες κινηματογράφου της αλυσίδας Οdeoκαι χώρους εστίασης, επιφάνειας 1.100 τ.μ. Το σύνολο της ανάπτυξης θα είναι 12.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 5.000 τ.μ. αφορούν υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Ηδη, υπάρχουν συμφωνίες με τις αλυσίδες εστίασης Far Fast, Goody’s-Flocafe και Ruby Tuesday (αμερικανικό εστιατόριο). Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2004.

Στην ψυχαγωγία στρέφεται και ο όμιλος Τουρνικιώτη, ο οποίος προωθεί την ανάπτυξη ενός πολυχώρου εστίασης και ενδεχομένως κάποιων εμπορικών καταστημάτων, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, στην Πλατεία Ασωμάτων στο Μοναστηράκι. Το ακίνητο, το οποίο πρόκειται να ανακατασκευαστεί, είναι συνολικής επιφάνειας 2.700 τ.μ. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα food-court, το οποίο θα επιχειρεί να συνδυάζει τόσο τον επίσημο, όσο και τον νεανικό χαρακτήρα. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν και κάποια εμπορικά καταστήματα, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι βέβαιο.

Στη Θεσσαλονίκη η Ρομπόπουλος (Renault) εξαγοράστηκε από τον Ομιλο της Πειραιώς. Η εταιρεία διέθετε κτίριο γραφείων και έκθεση αυτοκινήτων επί της 26ης Οκτωβρίου (σε οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων), έναν από τους ανερχόμενους οδικούς άξονες της πόλης, που αναμένεται να αποσυμφορηθεί με την ολοκλήρωση της ανατολικής εξόδου της Θεσσαλονίκης. Απέχοντας ελάχιστα από την Πλατεία Τσιμισκή, θεωρείται ιδανικός δρόμος για κτίρια γραφείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή