Τετράτροχη ηλεκτρονική πλοήγηση

Τετράτροχη ηλεκτρονική πλοήγηση

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση του MLS Navigator, του πρώτου συστήματος πλοήγησης για αυτοκίνητα στην Ελλάδα και την κυκλοφορία του στην αγορά, ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική Α.Ε. Ο MLS Navigator απευθύνεται σε όλους τους οδηγούς, άνδρες και γυναίκες και εγκαθίσταται σε όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως μοντέλου και παλαιότητας. Ο MLS Navigator είναι πολύ εύκολος στη χρήση του. Ο οδηγός απλά δηλώνει τον προορισμό του και το σύστημα αφού προσδιορίσει μέσω δορυφόρου τη θέση του αυτοκινήτου εκείνη τη στιγμή, αναλαμβάνει να τον οδηγήσει γρήγορα και με ακρίβεια. Η καθοδήγηση γίνεται φωνητικά, με το σύστημα να ενημερώνει τον οδηγό για την επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνει, αλλά και οπτικά μέσω του χάρτη που εμφανίζεται στην έγχρωμη οθόνη αφής. Παράλληλα λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδρομή, όπως τα φανάρια που υπολείπονται, η απόσταση που έχει διανυθεί, η ταχύτητα του οχήματος κλπ., κι όλα αυτά με απόλυτη ακρίβεια.

Ο ΜLS Navigator πέρα από την πλοήγηση, περιλαμβάνει και πολλές πρόσθετες λειτουργίες για την ψυχαγωγία όλης της οικογένειας. Ετσι, οι επιβάτες μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα στην τηλεόραση, να δουν κινηματογραφικές ταινίες, να ακούσουν ραδιόφωνο καθώς και τα αγαπημένα τους τραγούδια από μουσικά CD στο CD Player ή στο MP3 Ρlayer.

Το σύστημα αλλάζει τον τρόπο που ο οδηγός κινείται στην πόλη, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε γνωστούς και άγνωστους προορισμούς. Ο οδηγός θα ανακαλύψει νέους δρόμους και νέες συντομότερες διαδρομές, ενώ πλέον θα απαιτείται μόνο η διεύθυνση (οδός και αριθμός) του προορισμού. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρηθεί ο προορισμός στη μνήμη του συστήματος, με το όνομα που ο οδηγός θα δώσει. Επιπλέον το σύστημα διατίθεται με αποθηκευμένους συνήθεις προορισμούς όπως κινηματογράφους, εστιατόρια, ξενοδοχεία, αθλητικούς χώρους κ.ά. Ο MLS Navigator θα μπορεί να κατευθύνει τον οδηγό στους προορισμούς αυτούς, χωρίς ο τελευταίος να χρειάζεται να γνωρίζει την ακριβή διεύθυνση. Το σύστημα αποτελείται από μία αποσπώμενη αντικλεπτική έγχρωμη οθόνη αφής TFT, δέκτη GPS και κεραία ακριβείας, δέκτη και κεραία τηλεόρασης, τετρακάναλο ενισχυτή ήχου και τηλεχειριστήριο. Ο αγοραστής δεν επιβαρύνεται με κανένα πρόσθετο κόστος, πέραν αυτού της τοποθέτησης.

Σε πρώτη φάση, η πλοήγηση λειτουργεί για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με όλους τους Δήμους και τα προάστιά τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προστεθεί το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, καθώς και οι κυριότερες πόλεις, με προτεραιότητα τις Ολυμπιακές (Ηράκλειο, Πάτρα, Βόλο και Αρχαία Ολυμπία). Τα διαθέσιμα στοιχεία θα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να παραμένουν πάντα επίκαιρα. Ο MLS Navigator θα διατίθεται από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, καταστήματα πώλησης ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου, αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών και αλυσίδες καταστημάτων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή