H αγορά περιμένει την επόμενη μεγάλη κίνηση της ΔΕΛΤΑ

H αγορά περιμένει την επόμενη μεγάλη κίνηση της ΔΕΛΤΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O όμιλος της ΔΕΛΤΑ είναι από αυτούς που η αγορά περιμένει την επόμενη μεγάλη κίνηση.

Τόσο γιατί περικλείει στους κόλπους του ισχυρές επιχειρήσεις του κλάδου (Goody’s, Μπάρμπα Στάθης, ΔΕΛΤΑ Παγωτού, ΔΕΛΤΑ Γάλακτος) όσο και για τη στρατηγική που έχει ανακοινώσει για την επόμενη τριετία η διοίκηση και αναφέρεται «στην αύξηση της μετοχικής αξίας και την περαιτέρω ενδυνάμωση των εργασιών μέσω συνεργασιών αλλά και εξαγορών». Οι όποιες δε, ενέργειες πρόκειται να κινηθούν στον άξονα διατροφής-υγείας και ψυχαγωγίας. Ηδη για τη Goody’s έχει εξαγγείλει την ανάπτυξη νέων σημάτων πιθανά μέσω εξαγοράς ήδη υπαρχόντων.

Ανοιχτό εξάλλου παραμένει το ενδεχόμενο δημιουργίας από κοινού με την Chipita εργοστασίου στη Σερβία όπου μέσω της ΔΕΛΤΑ Παγωτού διατηρεί ισχυρή παρουσία. Ταυτόχρονα εξετάζει την εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο της θυγατρικής της ΔΕΛΤΑ Παγωτού, Delta International, ή σε διαφορετική περίπτωση τη σύναψη συνεργασίας με στρατηγικό σύμμαχο κυρίως σε επίπεδο δικτύων διανομής.

Αλλωστε ο όμιλος ΔΕΛΤΑ έχει ήδη στο ενεργητικό του συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες (Arla Foods, Danone, Sodexho). Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, στην οποία η MarfiClassic αύξησε το ποσοστό της σε 5%, είχε πρόσφατα καταθέσει προσφορά για την απόκτηση της ΑΓΝΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή