Τεχνικη Αναλυση

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «περίγυρο» της Σοφοκλέους, εδώ και λίγο καιρό, είχαν αρχίσει να «κυκλοφορούν ειδήσεις», που βάση είχαν τη Σοφοκλέους. Οι «ειδήσεις» αυτές αφορούσαν εταιρικές αναδιαρθρώσεις και μετοχοποιήσεις, όμως με πιο φιλελεύθερο χαρακτήρα. Και, βέβαια, οι «ειδήσεις« αυτές αληθινές ή όχι προεξοφλούν θετικές εξελίξεις για το Χρηματιστήριο. Εμείς, όμως, από πλευράς τεχνικής ανάλυσης, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα νέα αυτά είναι βάσιμα ή όχι.

Είδαμε όμως καθαρά στο διάγραμμά μας τον πρώτο σχηματισμό ανόδου και επομένως αντιστροφής, μετά τη μακρά κάθοδο του Γενικού Δείκτη. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στον σχηματισμό διπλής βάσης στα σημεία του διαγράμματος 1 και 2, που χρονικά συνέβησαν στο τέλος Μαρτίου, όπερ και το είχαμε αναφέρει. H θεωρία της διαγραμματικής ανάλυσης της τεχνικής μεθοδολογίας, λειτουργώντας πλήρως, οδήγησε από το σημείο 2 (1.475 μονάδες) την καμπύλη του Γενικού Δείκτη άνω των 2.000 μονάδων. Ας δούμε όμως την «εικόνα» αναλυτικότερα. «Λειτουργώντας» ο σχηματισμός βάσεων, όπως προαναφέρουμε, ενέταξε την καμπύλη του Γενικού Δείκτη εκτός των ανοδικών ευθειών A-A1 εν πρώτοις. Στο διάγραμμα παρατηρούμε την πλήρη ένταξη στο ανωτέρω κανάλι, ενώ από τις αρχές «εισόδου» στην A-A1 αναφερθήκαμε για πρώτη φορά από τα MME σε αρχή ανόδου στο ελληνικό Χρηματιστήριο, από τα τέλη Μαρτίου. H πρώτη ανοδική πορεία εντός του A-A1 εξαντλήθηκε, στην τμήση της με την E7, την οποία τότε είχαμε ορίσει ως ευθεία αντίστασης. Επιβεβαιώνοντας την αντίσταση αυτή (E7) ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε την πρώτη διορθωτική κίνηση εντός των K-K1 με τεχνική εξήγηση.

Κατόπιν ακολούθησε η δεύτερη ανοδική κίνηση (ανοδικός ορίζοντας) με ένταξη του Γενικού Δείκτη στις ευθείες B-B1. Ηδη, όμως, βρισκόμεθα σε ανοδικό κανάλι με ευθεία στήριξης τη Z και ευθεία αντίστασης τη Z1. Δεν είναι τυχαίο ότι η δεύτερη ανοδική κίνηση στο μικρό κανάλι B-B1 (ανοδικός ορίζοντας όπως συγκεκριμένα είχαμε ονομάσει την ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη ), βρήκε αντίσταση στην ευθεία Z1 που αποτελούσε και αποτελεί την αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη. Στη συνέχεια, μετά τη δεύτερη ουσιαστικά διόρθωση στις ευθείες K2-K3, άρχισε η τρίτη ανοδική κίνηση (ή ανοδικός ορίζοντας), ξεπερνώντας τις 2.000 μονάδες και φθάνοντας ακριβώς έως τη Z1 – 2.040 μονάδες, που θέσαμε ως πρώτη αντίσταση στο προηγούμενο άρθρο μας. Από τα υψηλότερα αυτά επίπεδα, ακολουθήθηκε η αναμενόμενη διορθωτική κίνηση και θεωρούμε ότι η πρώτη περιοχή στήριξης ορίζεται η περιοχή των 1.940 μονάδων, ενώ ως ισχυρή παραμένει η Z. Αντιθέτως, από πλευράς αντίστασης, θεωρούμε ότι η Z1 παρέχει την πρώτη ισχυρή, στην περιοχή των 2.090-2.100 μονάδων.

(1) O κ. Σταύρος Αντ. Αλεβίζος είναι Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής – Σύμβουλος Επενδύσεων, Τραπεζικής Χρηματιστηριακής. Τηλ. 6942-080.291

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή