Στενές επαφές Σοφοκλέους – XAK

Στενές επαφές Σοφοκλέους – XAK

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χρηματιστήρια Αθήνας και Κύπρου, οδεύουν προς στενότερη σύνδεση. Το Χρηματιστήριο της Κύπρου (ΧΑΚ), λόγω μικρού μεγέθους και της έλλειψης μεγάλων εταιρειών, δεν μπορεί να απορροφήσει, παρά μόνον ένα πολύ μικρό μέρος της υψηλής ρευστότητας που έχει η κυπριακή αγορά. Την προηγούμενη εβδομάδα η ηγεσία του XAK επισκέφθηκε στην Αθήνα μεγάλες εισηγμένες ελληνικές εταιρείες (κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται και στη νήσο) με στόχο να τις πείσουν να εισαγάγουν τις μετοχές τους και στο Κυπριακό Χρηματιστήριο.

Από την άλλη πλευρά, δύο σημαντικοί κυπριακοί τουριστικοί όμιλοι (Λούης και Ολύμπικ) ετοιμάζονται να εισάγουν τις μετοχές τους ταυτόχρονα (dual listing) στα Χρηματιστήρια της Κύπρου και της Αθήνας. Ηδη, οριστικοποιήθηκαν προ ημερών οι βασικοί άξονες για τη σύγκλιση των προϋποθέσεων εισαγωγής και των σχετικών διαδικασιών, ώστε να διευκολυνθεί η ταχεία εισαγωγή εταιρειών στις δύο αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή