EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενέκριναν τρία σχέδια και τα έβαλαν στο… συρτάρι

Το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης υπέβαλε στον ΕΟΤ, πριν από ένα χρόνο, τρία σχέδια δράσης για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού της πόλης. Αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του οργανισμού ενέκρινε τις προτάσεις αυτές, έκτοτε όμως παραμένουν σε κάποιο συρτάρι, χωρίς να δίδεται καμία επίσημη ενημέρωση για την τύχη τους, όπως καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Γραφείου, Βασ. Μπρόβας. «Οι συνεργάτες του προέδρου του ΕΟΤ, Ιω. Πατέλη, με διάφορες αστείες δικαιολογίες αποφεύγουν μέχρι σήμερα νας μας ενημερώσουν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Αντίθετα, όπως υποστηρίζει ο κ. Μπρόβας, «ο ΕΟΤ βρήκε τα κονδύλια για να συγχρηματοδοτήσει την παραγωγή μιας νέας σειράς βερνικιών για τα νύχια που θα φέρουν τα ονόματα ελληνικών νησιών, ενώ επιχορηγούνται από τις δημόσιες δαπάνες με 30 εκατ. ευρώ τα ξενοδοχεία Β΄ κατηγορίας Αθηνών για εκσυγχρονισμό εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων». Η επιχορήγηση αυτή, κατά τον κ. Μπρόβα, συμπεριελάμβανε και τα ξενοδοχεία ολυμπιακών πόλεων, δηλαδή της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, των Πατρών και του Ηρακλείου, «πλην όμως ο «Αθήνα 2004» δεν βρήκε ούτε ένα ξενοδοχείο της αρεσκείας του σε αυτές τις πόλεις και έτσι τα κονδύλια αυτά μοιράζονται μόνο στα αθηναϊκά ξενοδοχεία».

Κοινοπραξία στη Βουλγαρία

Ατυπη κοινοπραξία συνέστησαν στη Βουλγαρία οι εταιρείες Euroconsultants AD, θυγατρική της Ευρωσύμβουλοι, Balafas Eood και Alexandris Eood με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να διευκολύνουν ελληνικές επενδύσεις στη γειτονική χώρα στο γεωργικό τομέα και στα τρόφιμα, στο πλαίσιο του προγράμματος Sapard. Η πρωτοβουλία αυτή αποκαλείται Sapard TurKey και προβλέπει τη χρηματοδότηση μέχρι 70% επί του προϋπολογισμού της επένδυσης για ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει τους τομείς γεωργίας, κτηνοτροφίας, γαλακτοκομικών, ιχθυοκαλλιεργειών, αγροτοτουρισμού και ξυλείας. Στόχος της κοινοπραξίας είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, ώστε να οργανώνεται ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος η επένδυσή του, αλλά και να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα οικονομικά εργαλεία της αγοράς.

Με Boeing 737-300F η ΤΝΤ

Τη λειτουργία πτήσεων με αεροσκάφη τύπου Boeing 737-300F ξεκινά η TNT Express, στο ευρωπαϊκό εναέριο δίκτυό της. Το 737-300F θα συνδέει τον πανευρωπαϊκό διαμετακομιστικό σταθμό της TNT στη Λιέγη του Βελγίου με τη Νάντη της Γαλλίας και τις Vitoria και Μαδρίτη. Η εισαγωγή των εν λόγω αεροσκαφών αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας μίσθωσης μεταξύ της TNT Airways και της GE Capital AviatioServices. Ειδικότερα, το Boeing 737 καλύπτει τους κανονισμούς περί θορύβου, προσφέρει ένα ωφέλιμο φορτίο 16,5 μετρικών τόννων και αποτελεί το πρώτο 737 παγκοσμίως που διαθέτει 9 θέσεις ULD αντί για 8. Ενα δεύτερο Boeing 737-300F θα μπει σε λειτουργία στο δίκτυο της TNT Express το φθινόπωρο του 2003.

Ομαδική ασφάλιση της VΕΤΕRΙΝ

Την ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑεπέλεξε ο όμιλος VΕΤΕRΙγια την κάλυψη των εργαζομένων του με ομαδική ασφάλιση ζωής και υγείας, καθώς και με παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της VΕΤΕRΙστον Ασπρόπυργο Αττικής. Παρέστησαν εκ μέρους της συμβληθείσας εταιρείας οι κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, δ/νων σύμβουλος, και Χάρης Λαζαρίδης, σύμβουλος διοίκησης και διευθυντής μηχανογράφησης της VETERIN, ενώ την ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑεκπροσώπησαν ο κ. Παναγιώτης Τσότρας, υπεύθυνος πωλήσεων ομαδικών ασφαλίσεων, και η κ. Δήμητρα Μπαρώνη, ασφαλιστική σύμβουλος του υποκαταστήματος K. Μαρκόπουλου.

Για την ίδρυση του ΕΙΕΠ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση για την ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών. Εκπρόσωποι περισσοτέρων από 40 μεγάλες ελληνικές εταιρείες έδωσαν το παρών στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έθεσαν τα ερωτήματά τους και ενημερώθηκαν για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε το ΕΙΕΠ να πάρει μέσα στους επόμενους μήνες «σάρκα και οστά», θέτοντας υψηλά standards και στο customer care και customer service. Η ίδρυση του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών κρίνεται ως άκρως επιβεβλημένη, προκειμένου να καθοριστεί το αναγκαίο πλαίσιο λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά το τεράστιο κεφάλαιο της εξυπηρέτησης του πελάτη, εν όψει μάλιστα και της αυξημένης εμπορικής κίνησης που αναμένεται στην Αθήνα με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών αποτελεί μια πρωτοβουλία της Εταιρείας Συμβούλων Response Α.Ε. με την υποστήριξη του Διατμηματικού Προγράμματος ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή