Αντεξε η New Millennium στην δημόσια πρόταση της Deutsche Bank

Αντεξε η New Millennium στην δημόσια πρόταση της Deutsche Bank

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε χθες η προθεσμία για τη δημόσια πρόταση της Deutsche Bank για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της επενδυτικής εταιρείας New Millennium χωρίς αποτέλεσμα. Αν και χθες δεν ανακοινώθηκε επίσημα το αποτέλεσμα της προσφοράς, κατά πληροφορίες η Deutsche Bank δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό μετοχών, καθώς σε όλο αυτό το διάστημα η μετοχή της New Millennium στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαπραγματευόταν σε επίπεδα τιμών υψηλότερα της δημόσιας προσφοράς της γερμανικής τράπεζας. Επιπλέον, η τιμή της προσφοράς (1,35 ευρώ ανά μετοχή) ήταν σημαντικά χαμηλότερη της εσωτερικής αξίας της New Μillennium.

Η δημόσια πρόταση προέβλεπε την απόκτηση του 88,43% του αριθμού των μετοχών της New Millennium (καθώς ήδη η Deutsche Bank κατείχε το 11,57%) έναντι 1,35 ευρώ ανά μετοχή.

Για να έχει επιτυχία η δημόσια προσφορά θα έπρεπε η Deutsche Bank να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 41,57%, συνυπολογιζόμενου του ποσοστού που ήδη κατείχε. Στα τέλη Ιουνίου, η εσωτερική αξία της μετοχής της New Millennium είχε διαμορφωθεί στα 1,64 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα η μετοχή στη Σοφοκλέους διαπραγματευόταν στα 1,36 ευρώ με discount της τάξης του 17,07%. Από τις αρχές του έτους, η απόδοση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας είχε διαμορφωθεί στο 0,95%, ενώ το συνολικό ενεργητικό της εταιρείας ξεπερνούσε τα 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Deutsche Bank κατέχει το 15,869% της επενδυτικής εταιρείας ή 2.905.690 μετοχές επί συνόλου 18.310.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή