Μειώνεται ο αριθμός των μετοχών της Σάνυο

Μειώνεται ο αριθμός των μετοχών της Σάνυο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Σάνυο Ελλάς Συμμετοχών. Με την παρουσία του 62,4% των μετόχων της εταιρείας αποφασίστηκε, μεταξύ των άλλων, η αύξηση της ονομαστικής τιμής της μετοχής από 1,2 ευρώ σε 2,4 ευρώ με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μετοχών από 102.167.987 σε 51.083.993.

Επίσης η συνέλευση ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη στρογγυλοποίηση για την μείωση του αριθμού μετοχών κατά την αναλογία της αύξησης της ονομαστικής τιμής.

Τέλος, δεν συζητήθηκε το θέμα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, καθώς, όπως ανάφεραν στελέχη του ομίλου, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή.

Στο πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη της μητρικής Sanyo Hellas Holdings ανήλθαν σε 6,83 εκατ. ευρώ από 0,54 εκατ. ευρώ το 2001. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 4,83 εκατ. ευρώ έναντι 2,78 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 74%.

O κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 156 εκατ. ευρώ έναντι 145 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας μέχρι τον Σεπτεμβρίου του 2002 αναμένεται η ολοκλήρωση της συγχώνευσης SANYOCOM S.A. και SANYO ΕΛΛΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕΒΕ, ενώ έως το τέλος του 2002 θα αρχίσει η λειτουργία της Ξενοδοχειακής μονάδας Α΄ Κατηγορίας στην Κομοτηνή, δυναμικότητας 200 κλινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή