Μαρίνα ελλιμενισμού 215 σκαφών και νέες επενδύσεις η ΣΑΝΗ

Μαρίνα ελλιμενισμού 215 σκαφών και νέες επενδύσεις η ΣΑΝΗ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατασκευή μαρίνας, με δυνατότητα ελλιμενισμού 215 σκαφών και μιας ακόμη μονάδος, της Asterias Suites, ολοκληρώθηκε ένας 5ετής κύκλος επενδύσεων της ΣΑΝΗ Α.Ε., η διοίκηση της οποίας σχεδιάζει ήδη τις επόμενες επενδυτικές της κινήσεις, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθόλη τη διάρκεια του έτους και την ανάδειξη του συγκροτήματος ως περιφερειακό resort της Θεσσαλονίκης. Η Asterias Suites αποτελεί το τέταρτο κατά σειράν ξενοδοχείο του συγκροτήματος της ΣΑΝΗ στη Χαλκιδική, με 50 μεγάλες σουίτες, συνολικής δαπάνης 5,282 εκατ. ευρώ. Με τη μονάδα αυτή το δυναμικό του συγκροτήματος αριθμεί 1.850 κλίνες De Lux και 4 αστέρων και περιλαμβάνει, το Sani Βeach Hotel, το Porto Sani Village, το Sani Beach Club και το Asterias Suites.

H μαρίνα, το τελευταίο απόκτημα τού συγκροτήματος, λειτουργεί εδώ και περίπου 20 ημέρες. Το λιμενικό κομμάτι του έργου, προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε μέσα σε 6,5 μήνες και μέχρι το χειμώνα αναμένεται να έχει περαιωθεί και το υπόλοιπο, ήτοι η κατασκευή των καταστημάτων, που θα πλαισιώσουν τη μαρίνα.

Ο πρόεδρος της ΣΑΝΗ Α.Ε. Στ. Ανδρεάδης ανέφερε στην Οικονομική «Κ» ότι στα επόμενα σχέδια της εταιρείας είναι η κατασκευή γηπέδου γκολφ, για την προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών και εκτός σεζόν. Ηδη, είναι σε εξέλιξη προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά έκτασης 650 στρ. σε απόσταση μικρότερη των 20 χλμ. από το συγκρότημα, προκειμένου να δημιουργηθεί το γήπεδο γκολφ. Παράλληλα, διερευνάται και η δημιουργία ενός Κέντρου Spa. Μέχρι τέλη του θέρους η διοίκηση της ΣΑΝΗ θα έχει οριστικοποιήσει τα σχέδιά της και για τα δύο έργα.

Κατά το 2002, οι πωλήσεις της ΣΑΝΗ ανήλθαν σε 19,156 εκατ. ευρώ έναντι 17,854 εκατ. ευρώ το 2001, με κέρδη προ φόρων 3,091 ευρώ έναντι 3,219 εκατ. ευρώ. Για το 2003, η διοίκηση της ΣΑΝΗ προσβλέπει σε πωλήσεις 22 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων στα επίπεδα του 2001. Παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΑΝΗ επανέκρινε την απόφαση για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χ.Α., ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι ο στόχος αυτός προς το παρόν παραμένει «εν υπνώσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή