Cosmorom: Προεδρική πολυγλωσσία και τριβές

Cosmorom: Προεδρική πολυγλωσσία και τριβές

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πολυγλωσσία και το άκαιρο των δηλώσεων του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του OTE Ελ. Αντωνακόπουλου σχετικά με την τύχη της Cosmorom (100% θυγατρικής της Romtelecom) άνοιξαν νέο κεφάλαιο αναξιοπιστίας του Οργανισμού προς τους μετόχους του και νέο μέτωπο τριβών με το ρουμανικό Δημόσιο.

Από την Παρασκευή (11/7), όπου ο Αντωνακόπουλος δήλωσε την πρόθεση για κλείσιμο της Cosmorom με τη διατήρηση όμως της άδειας κινητής τηλεφωνίας στο πλαίσιο επενδυτικής ημερίδας που έλαβε χώρα, μέχρι χθες, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες ακόμη και ελληνορουμανικής διπλωματικής εμπλοκής. Ηδη, ο υπουργός Επικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών της Ρουμανίας Νταν Νίκα με δηλώσεις του προειδοποίησε ότι η αιφνίδια εξαγγελία από τον OTE κλεισίματος της Cosmorom προκαλεί βλάβη στους μετόχους του ομίλου της Romtelecom και ότι το ρουμανικό Δημόσιο (45,9%) «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά του και θα λάβει τα αναγκαία μέτρα».

Σε επιστολή που ο ίδιος απέστειλε στον υπουργό Μεταφορών – Επικοινωνιών Χρ. Βερελή, εκφράζει την απορία του για τις μονομερείς αποφάσεις, παρά το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι μόλις προ ημερών είχε συμφωνηθεί ενώπιον του κ. Αντωνακόπουλου ότι οι αποφάσεις για την Cosmorom θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο, αφού εξετασθούν ενδελεχώς όλα τα σενάρια. H επιστολή Νταν Νίκα ήδη διαβιβάσθηκε στον OTE από τον κ. Βερελή. Εν τω μεταξύ οι πρόσφατες δηλώσεις Αντωνακόπουλου για την Cosmorom βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις εγκεκριμένες αποφάσεις του Δ.Σ., αλλά και με τα όσα ο ίδιος είπε κατά την τακτική Γ.Σ. των μετόχων (στις 30/6). Για να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η διαπίστωση αναλυτών και χρηματοεπενδυτικών οίκων, οι οποίοι σε όλα τους τα reports (π.χ. MorgaStanley, UBS κ.ά.) επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα στον OTE είναι η απουσία ευκρίνειας στις αποφάσεις του management, το οποίο 6 μήνες μετά τον έλεγχο της Romtelecom δεν έχει καταλήξει ως προς την Cosmorom. Τη μια την αναπτύσσει επενδύοντας έως και 700 εκατ. δολάρια, την άλλη απλώς τη διατηρεί ρυθμίζοντας τα χρέη της ύψους 220 εκατ. δολ. κατά μία άλλη εκδοχή εξαγοράζει ποσοστό στην ανταγωνίστριά της Μobifoή μελετά ακόμα και τη μεταφορά της άδειας κινητής στην Romtelecom. Πάντως, όλη αυτή η αντιφατική θέση περί την Cosmorom δίδει χρόνο στον μεγάλο πιστωτή, την Intracom, όχι μόνο να προσφύγει στη διαιτησία στρεφόμενο κατά OTE, Cosmorom και Romtelecom, αλλά και να προχωρήσει σε κατασχέσεις για τη διασφάλιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 117 εκατ. δολ. σε περίπτωση πτώχευσης της Cosmorom.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή