ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιολί… βιολάκι η αγορά και κάποιοι εξακολουθούν να παραβγαίνουν με… λατέρνες! Χάθηκαν, τουλάχιστον, τίποτε… ζουρνάδες;

Νέος γύρος δημόσιων εγγραφών ξεκινάει σήμερα, σε κλίμα που παρακινεί και προσελκύει ολοένα και περισσότερους επενδυτές…

Για ορντέβρ έχουμε KPI-KPI (δημόσιες εγγραφές από 16 έως 18 Ιουλίου), αλλά κρατήστε την όρεξή σας, γιατί την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται ο ΟΛΠ. Με πρόθεση να τρελάνει κόσμο…

Ούτε ένα… τηλεφώνημα δεν πήραν οι Γερμανοί για τη New Μillennium!

Εληξε προχθές η προθεσμία για την αποδοχή της δημόσιας προσφοράς της Deutsche Bank για την Επενδυτική Εταιρεία και ανταπόκριση μηδέν! Ούτε μία αίτηση…

Η εξήγηση βρίσκεται βέβαια στο ταμπλό, όπου η μετοχή έχει ξεπεράσει την προσφορά των Γερμανών. Οι οποίοι ελέγχουν ήδη το 15% της N.M. και μάλλον δεν έχουν άλλη επιλογή, προς το παρόν, από το να συνεχίσουν να αγοράζουν…

Στα ίδια περίπου επίπεδα στα οποία ήταν ένα χρόνο πριν έκλεισε χθες το Γενικός Δείκτης του X.A. Πριν από ένα χρόνο, στις 15 Ιουλίου 2002, ο Γ.Δ. ήταν στις 2.146,81 μονάδες και χθες έκλεισε 3,20% χαμηλότερα, στις 2.078,12 μονάδες.

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον η σύγκριση των τιμών των μετοχών τότε και σήμερα, ειδικότερα για τις 20 μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης του δείκτη FTSE-20, που οδήγησαν την κούρσα ανόδου της Σοφοκλέους.

Εν πρώτοις οι τράπεζες είναι αυτές που έχουν καλύψει το χάντικαπ και μάλιστα διαπραγματεύονται σήμερα στην πλειοψηφία τους σε υψηλότερες τιμές.

Υψηλότερες τιμές (σε σχέση με τα μέσα Ιουλίου του 2002) έχουν επίσης οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και της Ρanafon.

Από κει και πέρα, βρίσκουμε μετοχές, οι οποίες παρά την ανάκαμψη του Γ.Δ., υπολείπονται έως και 32% σε σχέση με την 15η Ιουλίου 2002!

Πριν από ένα χρόνο ο OTE με δείκτη στις 2.146 μονάδες είχε 15,60 ευρώ και σήμερα με δείκτη στις 2.078 μονάδες έχει 10,60 ευρώ (-32%).

Το Αλουμίνιον Ελλάδος από 26,16 ευρώ έχει σήμερα μόνο 18,22 ευρώ (-30,4%).

O Τιτάνας από 39,14 ευρώ πέρυσι σήμερα έχει 32,58 ευρώ (-16,8%).

H Βιοχάλκο πέρυσι στις 15 Ιουλίου διαπραγματευόταν στα 6,72 ευρώ και σήμερα στα 4,76 ευρώ (-29,20%).

Ακόμη η μετοχή της ΕΛΤΕΧ υπολείπεται σήμερα κατά 19,8%, της Ιντρακόμ, κατά 27,3% της 3 Εψιλον κατά 7,7% και της Motor Oil κατά 21,75%!

Και μια υπόμνηση: Στις 36 έχουν περιοριστεί οι μετοχές που εξακολουθούν να διαπραγματεύονται κάτω από την τιμή του ενός ευρώ!

Μπορεί κάποιες από αυτές να τις δούμε για καιρό να «σαπίζουν» στα… ευρωλεπτά, ορισμένες όμως δεν έχουν λόγους να συνεχίζουν να… αυτοσαρκάζονται!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή