Τη σκυτάλη της ανόδου πήρε η μετοχή του OTE

Τη σκυτάλη της ανόδου πήρε η μετοχή του OTE

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμα βήμα προς το επίπεδο των 2.100 μονάδων έκανε χθες η Σοφοκλέους και παρά τη (μικρή) διορθωτική κίνηση των ισχυρών τραπεζικών μετοχών, παρέμεινε σε ανοδική τροχιά. Με τη μετοχή του OTE να έχει πάρει τη σκυτάλη της ανόδου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.085,41 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,35%, ενώ με κέρδη έκλεισε η συντριπτική πλειοψηφία των επιμέρους μετοχών. Οι συναλλαγές εκτοξεύθηκαν στα 760,5 εκατ. ευρώ, επίδοση που οφείλεται στη μεταβίβαση των μετοχών του ΟΠΑΠ από την πρόσφατη μετοχοποίηση του Οργανισμού. Ο «καθαρός» τζίρος διαμορφώθηκε περίπου στα 219 εκατ. ευρώ, δηλαδή στα συνηθισμένα επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά και σχεδόν αμέσως ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 2.094 μονάδες, που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο της ημέρας. Εν συνεχεία εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις που οδήγησαν το Δείκτη στις 2.065 μονάδες, δίχως όμως να προβληματίσουν ιδιαίτερα την αγορά. Γρήγορα η προσφορά απορροφήθηκε, η ζήτηση επικράτησε και στο υπόλοιπο της συνεδίασης η αγορά κινήθηκε σταθερά ανοδικά.

Μαζί στην άνοδο, μαζί και στην πτώση οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της EFG Eurobank Ergasias κινήθηκαν με… μια «φωνή». H «στάση» των ισχυρών μετοχών του κλάδου άνοιξε το δρόμο για τους «μικρούς»: άλμα κατά 10,19% σημείωσε η μετοχή της Γενικής, μεγάλα κέρδη αποκόμισαν η Αττικής (3,20%), η Εγνατία (2,5%) ενώ εντυπωσίασε και η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία ενισχύθηκε κατά 9,15% και η τιμή της έφτασε τα… 99 ευρώ!

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον OTE. H μετοχή του Οργανισμού αποκόμισε νέα μεγάλα κέρδη, κόντρα στο μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Οργανισμό. Πληροφορίες κάνουν λόγο για «μετακίνηση» θεσμικών κεφαλαίων από τη Vodafone- Ρanafo(ρευστοποιούν εν όψει της εξόδου της εταιρείας από το X.A.) προς τον OTE, την Cosmote και την Ιντρακόμ, η μετοχή της οποίας επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τ’ άλλα ο χορός καλά κρατεί! Μπορεί ο Δείκτης να ενισχύθηκε οριακά, ωστόσο κέρδη αποκόμισαν συνολικά 207 μετοχές έναντι 119 που υποχώρησαν. Μάλιστα, 27 μετοχές αποκόμισαν κέρδη υψηλότερα του 10%.

Στην αγορά παραγώγων επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις. Στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στον FTSE 20 παρατηρήθηκε σημαντική μετακύλιση θέσεων εν όψει της λήξης των συμβολαίων αύριο Παρασκευή. Γιαννης Παπαδογιαννης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή