ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις ακρότητες (που δυστυχώς ενδημούν σε ένα τέτοιο κλίμα), το X.A. βελτιώνει συνεχώς τα στοιχεία που επιδρούν υποστηρικτά για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των μετοχών!

Ετσι, μέρα τη μέρα η αισιοδοξία εντείνεται, βελτιώνεται η εικόνα της αγοράς και αυξάνονται οι μικροεπενδυτές που επανακάμπτουν, έπειτα από μακρά αποχή, στη Σοφοκλέους.

Σας έχω φρέσκα και πολύ ενθαρρυντικά νέα: από 74.000 που ήταν οι ενεργοί κωδικοί τον Ιούλιο του 2002 (όταν δηλαδή ο Γενικός Δείκτης του X.A. βρισκόταν στα ίδια με τα τωρινά επίπεδα), σήμερα (για την ακρίβεια τον Ιούνιο) ανέβηκαν στις 101.000!

Ειδικότερα τους δύο τελευταίους μήνες, ήταν άκρως εντυπωσιακοί οι ρυθμοί επιστροφής στα «πατρώα εδάφη», των… «λιποτακτών», χαμένων, εγκλωβισμένων και απογοητευμένων επενδυτών!

Λιγότεροι από 60.000 ήταν οι ενεργοί κωδικοί τον Απρίλιο, κοντά στους 80.000 ανέβηκαν τον Μάιο και ξεπέρασαν τις 100.000 τον Ιούνιο…

Να μην πω μεγάλη κουβέντα, αλλά όλη αυτή η ιστορία κάτι, μα κάτι, μου θυμίζει…

Είπαμε! Καλό είναι το κλίμα, ακόμη καλύτερη η αγορά, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας!

Σαν πολύ ακριβά δεν το βάζετε στο… μαντρί, κύριοι ανάδοχοι, το αγριοκάτσικο; Κρι-Κρι είναι αυτό, όχι 4×4!

Τα μαύρα μαντάτα έρχονται σήμερα από τις Βρυξέλλες. Μη με ρωτάτε για ποιους! Θα το μάθετε σύντομα…

Οχι τίποτε άλλο, αλλά έχουν πέσει και οι… «προκαταβολές»!

Στις στρατηγικές εφεδρείες εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικοί κλάδοι του Χρηματιστηρίου Αξιών, όπως είναι οι κατασκευές.

Οι μετοχές τους όμως συσσωρεύονται κανονικότατα, και λογικά δεν θα αργήσουν να πάρουν τη σκυτάλη…

Αδιάβαστους τους έχει στείλει όλους ο Λαυρέντης, και καλά καλά δεν τελείωσε ακόμη την… προθέρμανση!

Τράπεζα της Ελλάδος: Παρά ένα εκατό! Αντε να δούμε ακέραιο το νούμερο και μετά συζητάμε τίποτε εκπτωσούλες! Να… χορτάσουν οι επενδυτές, να ευχαριστηθεί και ο κ. διοικητής, που μας θέλει συνεχώς στη… δίαιτα!

Στην TEPNA κατακυρώθηκε -όπως μαθαίνω- η αποκατάσταση της Εθνικής οδού Κορίνθου – Τριπόλεως, που είχε εξαφανιστεί από τον… χάρτη, με τις κατολισθήσεις του χειμώνα!

Πήγε στο λιμάνι της Πάτρας κι έφυγε με ζημιές. Πήγε στο λιμάνι του Αιγίου κι έπαθε τα ίδια! H Αχαΐα δεν τον πάει ή η θάλασσα του προκαλεί ναυτία;

Ετσι που πάει, από «ελικοπτεράκια» θα τον φωνάζουνε σε λίγο… θαλασσοπνίχτη!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή