EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση μεγεθών αναμένει για το 2003 η Sexform

Ενισχυμένα μεγέθη αναμένει για τη χρήση 2003 η διοίκηση της εταιρείας Sexform. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 60,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,4% και τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας θα διαμορφωθούν στα 6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,6%. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, λόγω της συμπίεσης του κόστους παραγωγής και άλλων εξόδων, καθώς και της αύξησης του μικτού περιθωρίου κέρδους. Ειδικότερα, όσον αφορά την πρόσφατα εξαγορασθείσα κατά 51% εταιρεία «Apple Boxer», για το 2003 αναμένεται αύξηση πωλήσεων 30%, συγκριτικά με το 2002 (7,1 εκατ. ευρώ). Ηδη μάλιστα πραγματοποιούνται επενδύσεις στην εν λόγω εταιρεία που αφορούν στην αλλαγή λογισμικού, εξέλιξη και ανάπτυξη του δικτύου διανομής και πωλήσεων, ενώ και σε επίπεδο παραγωγής αναμένονται διαφοροποιήσεις με νέα προϊόντα.

ΣΕΒΕ: Οχι στο ειδικό τέλος

Την κατάργηση του ειδικού τέλους για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ζητεί ο ΣΕΒΕ. Το συγκεκριμένο τέλος προβλέπεται στο άρθρο 40 του Ν. 2773/1999, εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και αποδίδεται στον ειδικό λογαριασμό του διαχειριστή του ελληνικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για την κάλυψη μέρους του τμήματος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τους κατόχους άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Με πρόσφατη υπουργική απόφαση το ύψος του ειδικού τέλους για το 2003 προσδιορίσθηκε έπειτα από πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε 0,60 ευρώ ανά MWh. Ο ΣΕΒΕ εκτιμά ότι πρόκειται για νέα επιβάρυνση που προκάλεσε τη διαμαρτυρία των επιχειρήσεων-μελών του και για το λόγο αυτό ζητεί από το υπουργείο Ανάπτυξης την κατάργηση του ειδικού τέλους.

Τα σεμινάρια της Carnival

Ολοκληρώθηκαν τα ενημερωτικά σεμινάρια της Carnival Cruise Lines σε Ελληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπο της Carnival στην Ελλάδα, AmphitrioAir Services. Η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Carnival για την περιοχή, κ. Νάταλι Παπουτσόγλου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους πωλητές κρουαζιέρων για τα νέα πλοία, τα πλεονεκτήματά τους, τα νέα δρομολόγια καθώς και την ποικιλία παρουσίασης του προϊόντος. Στελέχη από τα κυριότερα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας ενημερώθηκαν για τις τελευταίας εξελίξεις στην Carnival, μεταξύ αυτών οι: Manessis Travel, Ginis Vacances, Traena Tours & Congress, Hydra Travel, CarlsoWagonlit, Monogram Travel, Balakakis Travel, Cruise Plan, Navihellas, Fotinopoulos Travel, 24 Hours Travel, κ.ά. Σημειωτέον ότι στα άμεσα επενδυτικά σχέδια της Carnival εντάσσεται η ενδυνάμωση του στόλου της με δύο νέα πλοία, το «Carnival Galor» και το «Carnival Liberty», τα οποία θα καθελκυστούν μέχρι το τέλος του 2004.

Επεκτείνεται η SΕΝΑ

Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της πληροφορικής, η SENA A.E., εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών Υψηλής Τεχνολογίας, προσφέροντας υπηρεσίες με τη μορφή των IT Managers. Ουσιαστικά προσφέρει έναν Διευθυντή Πληροφορικής μερικής απασχόλησης, ο οποίος πλαισιώνεται από μια ομάδα ειδικών, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε χαμηλό κόστος. Αντικείμενο της νέας δραστηριότητας είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης εγκαταστάσεων υπολογιστικών συστημάτων και πληροφορικής με έμφαση στην οργάνωση, περιοδικότητα και ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Η πρόταση της SENA A.E. απευθύνεται σε εταιρείες που, λόγω μικρού μεγέθους, δεν διαθέτουν τμήμα ή υπεύθυνο πληροφορικής και καλύπτουν τις ανάγκες τους στον τομέα αυτό αποσπασματικά ή περιστασιακά. Σημειωτέον ότι η εταιρεία, στρατηγικός συνεργάτης του Ομίλου Πουλιάδη, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά το Πρότυπο ISO 9001-2000.

Για οικογενειακές επιχειρήσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο «Family Business Training for the XXIst Century», το οποίο χρηματοδοτήθηκε μερικώς από το πρόγραμμα Leonardo da Vinci II της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντικείμενο του εκπαιδευτικού έργου ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού εργαλείου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αποκλειστικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειακών επιχειρήσεων. Σε αυτό συμμετείχαν σχολές διοίκησης επιχειρήσεων, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και εξειδικευμένες εταιρείες από 6 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από την Ελλάδα συμμετείχε το ALBA. Μεταξύ άλλων, το έργο περιελάμβανε την εκπόνηση έρευνας των χαρακτηριστικών των εκπαιδευτικών αναγκών και των εκπαιδευτικών προτιμήσεων των οικογενειακών επιχειρήσεων στις 6 ευρωπαϊκές χώρες και από αυτήν προέκυψε ότι υπάρχει σημαντική ευκαιρία να αναπτυχθούν οι νέες μορφές διδασκαλίας στον χώρο των στελεχών των οικογενειακών επιχειρήσεων. Το τελικό προϊόν του έργου «Family Business Training for the XXIst Century» είναι ένα εύκολο εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο σε μορφή CD-ROM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή