Sea Farm: τελευταία ελπίδα η Σελόντα

Sea Farm: τελευταία ελπίδα η Σελόντα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία ελπίδα της Sea Farm Ιoniaείναι η συγχώνευσή της με τη Σελόντα, για την έγκριση της οποίας απαιτείται η συναίνεση των δανειστριών τραπεζών. Αυτό προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, η διοίκηση της Sea Farm Ιoniaεπισημαίνει ότι «σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας με το σύνολο των τραπεζών για αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας μας αναμένονται ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την οικονομική και περιουσιακή της κατάσταση».

Αν τελικά δεν συμφωνήσουν οι τράπεζες, κάτι το οποίο είχε συμβεί στην προσπάθεια της εταιρείας με τις ευρωσυμμετοχές, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με την πλειοψηφία μόνο των πιστωτών της για ρύθμιση των χρεών της, καθώς και την προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης (στρατηγικός επενδυτής κ.λπ.).

Τονίζοντας την κρισιμότητα της θέσης στην οποία έχει περιέλθει η Sea Farm Ionian, αναφέρει ότι «σε περίπτωση δε οριστικής αποτυχίας των παραπάνω προσπαθειών, η Sea Farm Ιoniaενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσχέρεια στην άμεση τακτοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεών της».

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, ύψους 10.000.000 ευρώ, στην οποία θα συμμετάσχουν η Σελόντα (κατά 4 εκατ. ευρώ) και ο κ. Αλέξανδρος Λέανδρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sea Farm Ιonia(κατά 3 εκατ. ευρώ). Εν τω μεταξύ, οι διοικήσεις των Σελόντα και Sea Farm Ιoniaδιευκρινίζουν στο X.A. ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών, δι’ απορροφήσεως της πρώτης από τη δεύτερη, είναι ένα από τα εξεταζόμενα σενάρια, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Ωστόσο, για την πρόοδο αυτής της προσπάθειας απαιτείται η συναίνεση με τις δανείστριες τράπεζες περί αναδιαρθρώσεως του δανεισμού της SEA FARM IONIAA.E. και χρηματοδότησης της κοινής δράσης, συμφωνία που δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Επιπλέον, και οι δύο εταιρείες διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, βάσει των οποίων η Σελόντα έχει αναλάβει το management της Sea Farm Ionian.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή