ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκοψε ρυθμό η αγορά και ατάκα βγήκαν οι ειδήμονες να μας πούνε για κόπωση!

Τρία χρόνια ξεκουραζόταν το X.A. και θα τα ‘φτυνε αλήθεια, στην πρώτη στροφή;

Ξαναλέω ότι έχει… επιστημονική κατάρτιση αυτή η άνοδος! Ολη η ορχήστρα και τα πρώτα βιολιά είναι καλά προετοιμασμένοι! Ούτε βιάζονται ούτε να φοβίσουν θέλουν ούτε να αφήσουν τον «λαό» να πάρουν τα μυαλά του… αέρα!

Πολύ περισσότερο δεν θέλουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα που επικρατεί διεθνώς. Για λόγους ευνόητους…

Θέλω να πω ότι η τωρινή πορεία του X.A., θυμίζει κούρσα τακτικής, σε αγώνα δρόμου…

Πιάνει το αφτί μου ακριτομυθίες για δήθεν επικείμενα «ντιλς» και κοντεύω να… σαλτάρω! Καλοκαιρία είδαν τα «παπαγαλάκια» και βγήκαν στο κλαρί…

ΕΧΑΕ: Το πήραν, επιτέλους, οι τράπεζες το ποσοστό του Δημοσίου (33,4%) και αμέσως άρχισαν οι κατανομές.

Η τελευταία πράξη δεν προβλέπεται, ωστόσο, ότι θα γραφτεί πριν από τον Σεπτέμβριο. Κάπου εκεί θα γίνει η διάθεση των περίπου 9 εκατ. μετοχών που αναλογούν στους κατόχους προμετόχων. Μέχρι τότε… καλό κουράγιο!

Ο,τι μπορούν κάνουν, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα!

Για τις κινήσεις αναδιάρθρωσης στον Κλάδο Ιχθυοκαλλιέργειας μιλάω, με αφορμή τις νέες φήμες ότι δεν τα βρίσκουν Σελόντα και Seafarm…

O Κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, ενώ αξεπέραστα θεωρούνται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες μικρότερες επιχειρήσεις.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνουν διαπραγματεύσεις επί ίσοις όροις. Οι μεγάλοι έχουν το πάνω χέρι και, για να ρίξουν σωσίβιο στους μικρούς, πρώτα θα τους… ψήσουν το ψάρι στα χείλη!

Δύο ακόμη καινούργια «φυντάνια» είναι έτοιμα να δοκιμάσουν την τύχη τους στο ταμπλό. Μετά τη χθεσινή έγκριση του Δ.Σ. του X.A., Interfish Ιχθυοκαλλιέργειες και ΑΣΤΡΑ AEEX ξεκινούν οσονούπω τη διαπραγμάτευσή τους στη Σοφοκλέους.

Τηλεπικοινωνίες: Το χρονικό του προαναγγελθέντος… ξεριζωμού, αργά ή γρήγορα, θα συντελεστεί! Και επειδή ο καλός ο νοικοκύρης πριν πεινάσει μαγειρεύει, κάποια έξυπνα παιδιά «τακτοποιούν» και ανακατανέμουν από τώρα τα χαρτοφυλάκιά τους…

Ολα αυτά σημαίνουν, μεγάλη κινητικότητα για τον κλάδο (ήδη είναι εμφανής στο ταμπλό) και… πρόσθετη ρευστότητα!

Κάμποσες καλές μετοχές εξακολουθούν, παρά την άνοδο, να διαπραγματεύονται αρκετά κάτω από τη λογιστική τους αξία… Πώς είναι δυνατόν να σας διαφεύγουν τέτοιες λεπτομέρειες, σύντροφοι;

Από την ερχόμενη Δευτέρα με ειδικό διαπραγματευτή στο X.A. και η Κωτσόβολος. Με την ΡrotoΑΧΕΠΕΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή